FLAKS: På vei ned en bakke i Båtsfjord mistet denne traileren veigrepet og holdt på å brase rett inn i et hus. Bare tilfeldigheter gjorde at ferden stoppet før boligen. Foto: Stig Rune Nergaard
FLAKS: På vei ned en bakke i Båtsfjord mistet denne traileren veigrepet og holdt på å brase rett inn i et hus. Bare tilfeldigheter gjorde at ferden stoppet før boligen. Foto: Stig Rune NergaardVis mer

Holdt på å få denne traileren rett inn på kjøkkenet

Mistet veigrepet i en bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag fikk Stig Rune Nergaard i Båtsfjord seg en dramatisk ettermiddag.

I 13.30-tiden sto han og ventet på leveringen av en kjøkkeninnredning til en bolig, da han så traileren som skulle utføre leveransen få problemer nedover en bakke.

- Det var isete og glatt føre med nysnø. Traileren hadde ikke kjettinger, og den mistet festet og begynte å skli nedover i retning av huset.

En snarrådig Nergaard ringte nødnummeret allerede mens traileren var i fart.

- Sjåføren klarte å vri førerhuset til siden. Det avverget at traileren traff huset, og i stedet stoppet den en fem seks meter fra boligen.

Nergaard løp bort til traileren og fikk konstatert at sjåføren var uskadd.

- Men han hadde nok sikkert ganske mange tanker i hodet akkurat da, sier Nergaard.

Han anslår at traileren skled 75 meter før den stoppet.

- Utrolig nok var mesteparten av lasten uskadd. Den var godt festet inni bilen. Heldigvis skjedde dette på et tidspunkt da folk er på jobb og barn er på skolen. Ingen hadde rukket å kaste seg unna traileren med den farten den oppnådde, sier Nergaard.

- Så lenge det ikke er noen skade på personer eller andre store skader er dette i utgangspunktet ikke noen politisak. Uti fra det vi har i vår logg er det ikke igangsatt noen etterforskning, opplyser operasjonsleder Erik Pedersen i Østfinnmark politidistrikt.