Holdt på å kvele voldtektsofferet

- Overfallet på Holmlia er blant årets styggeste. Gjerningsmannen holdt på å kvele offeret sitt. Deretter voldtok og plyndret han henne, mener politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 04.45 natt til søndag ble en kvinne overfalt, voldtatt og ranet på Holmlia i Oslo. Gjerningsmannen kan ha fulgt etter henne på nattbussen fra byen. Men politiet tror mer på at mannen oppholdt seg i nærheten.

Ingen hørte eller så

Den vel 35 år gamle kvinnen ble overrasket mens hun låste opp døra til sin egen oppgang i Åsbråten borettslag. Ingen hørte noe, til tross for at 60 boliger omkranser inngangspartiet.

- Vi søker kontakt med alle som har gjort observasjoner, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved oslopolitiets voldsavsnitt og etterforskningsleder Arne Røed Simonsen.
I går besøkte de åstedet. Naboene forteller at Åsbråten borettslag er blitt et uhyggelig sted etter overfallet:

- Det har ikke eksistert noe annet samtaleemne siden søndag, sier kvinnen som fant det forkomne voldtektsofferet grytidlig søndag morgen.

Mange teorier

Redningskvinnen vil ikke stå fram, og heller ikke fortelle om tilstanden til sin voldtatte venninne:

- Jeg er redd for min egen og mine barns sikkerhet. Når man ikke engang kan være trygg i sin egen oppgang - hvor er man da trygg? Jeg vil ikke at denne syke personen skal hevne seg på meg.

Snakket norsk

Den voldtatte og grovt mishandlede kvinnen har forlatt Oslo. Hun har ikke kunnet beskrive gjerningsmannen.

- Han er ca 175 cm høy og i 30-årsalderen. Han snakket norsk, sier Finn Abrahamsen. Tekniske spor vil løse saken dersom politiet finner en mistenkt.

Politiet har satt 20 mann på saken. Tre ledetråder er interessante:

- For det første har en mann kikket inn i leiligheter og ringt på dørene hos folk. Der folk har åpnet, sa mannen at han sprer reklame. For det andre har det vært bråk ved Holmlia senter. Blant annet skal en kvinne ha blitt antastet. For det tredje sjekker vi nattbussen. Offeret gikk av samtidig med to- tre andre.
Sjåføren sier at det var minst to kvinner, muligens også en mann, som gikk av, sier Abrahamsen

PÅ ÅSTEDET: Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen (t.v.) og etterforskningsleder Arne Røed Simonsen gjorde seg kjent på åstedet i går.