Holdt pusten og gjemte seg bak en stein i vannet

Hussein Kazemi ble skutt både i Kafébygget og ved Sydspissen. I dag vitner han mot Breivik.

I LIVE: Hussein Kazemi ble skutt flere ganger på Utøya. Den siste gangen idet han kastet seg bak en stein i vannet ved Sydspissen av øya. Da politiets beredskapstropp, Delta, ankom øya var han først usikker på om de var ekte politi eller ikke. - Jeg hørte andre spørre «er det ekte politi?», og vurderte der om jeg skulle bli bak steinen og drukne, eller ta sjansen på å reise meg opp.
Da jeg så at politiet begynte å hjelpe de som lå på stranda, reiste jeg opp og satte meg på steinen, forteller han. Foto: Adrian Øhrn Johansen
I LIVE: Hussein Kazemi ble skutt flere ganger på Utøya. Den siste gangen idet han kastet seg bak en stein i vannet ved Sydspissen av øya. Da politiets beredskapstropp, Delta, ankom øya var han først usikker på om de var ekte politi eller ikke. - Jeg hørte andre spørre «er det ekte politi?», og vurderte der om jeg skulle bli bak steinen og drukne, eller ta sjansen på å reise meg opp. Da jeg så at politiet begynte å hjelpe de som lå på stranda, reiste jeg opp og satte meg på steinen, forteller han. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hussein Kazemi vil i Oslo Tingrett i dag vitne om hvordan Anders Behring Breivik skjøt ham i to omganger, både i Kafébygget og ved Sydspissen på Utøya.

- Jeg er ikke nervøs for å vitne, og heller ikke redd eller nervøs for ham. Jeg vil fortelle om hva som skjedde med oss, sier Hussein til Dagbladet.

Hussein befant seg i Storsalen i Kafébygget rundt klokka 17.30 den 22. juli. Der ble han truffet av flere skudd i begge beina, men til tross for skadene, greide han på tappert vis å ta seg til fots fra bygget.

- Det var forferdelig vondt, sier han.

På vei ned mot Sydspissen fikk han hjelp av to jenter og en gutt. De bant bandasje rundt skuddsårene hans for å stoppe blødningene, og Hussein forteller at han er evig takknemlig for den omsorgen disse tre viste ham.

- Jeg tror de bidro til å berge livet mitt, sier han.

Snakket med Breivik Da de ankom Sydspissen var Hussein tom for krefter. Han så Breivik komme til syne på toppen av bakken, men forsto først ikke at det var drapsmannen som kom gående mot dem, og ble derfor sittende.

- Jeg satt på bakken, og så en mann i politiuniform med et stort gevær rundt halsen kommme mot meg. Da han var helt nærme så han på meg og spurte «Har du sett ham, eller?» Vi pekte i en annen retning og sa vi hørte skudd komme derfra, forteller Hussein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer