Holdt rapport unna Stortinget i fem måneder

Stortingsrepresentanter raser over at de bare fikk én arbeidsdag på å lese en sentral rapport før de behandler saken om salg og eksport av brukt forsvarsutstyr.

HEMMELIGHOLDT: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide har i fem måneder sittet på en intern rapport om Forsvarets salg av brukt materiell. Én arbeidsdag før saken skal behandles av Stortinget i plenum, deler hun rapporten som analyserer feil ,mangler og forbedringstiltak. Foto: Øistein Norum Monsen og privat
HEMMELIGHOLDT: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide har i fem måneder sittet på en intern rapport om Forsvarets salg av brukt materiell. Én arbeidsdag før saken skal behandles av Stortinget i plenum, deler hun rapporten som analyserer feil ,mangler og forbedringstiltak. Foto: Øistein Norum Monsen og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fem måneder har Forsvarsdepartementet sittet på en intern revisjonsrapport om hvordan Forsvaret selger utrangert og overflødig militært utstyr. Saken startet med Dagbladets avsløring av hvordan norske marinefartøy har endt opp hos paramilitære i Nigeria. I løpet av de fem månedene departementet har sittet på den ferdigstemplede rapporten, har Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité avholdt åpen høring om saken, de har jobbet fram en innstilling og de har forberedt stortingsbehandlingen, som skal skje i dag.

Revisjonsrapporten som Forsvarsdepartementets egne revisorer har laget om saken har vært klar siden 23. november, men først fredag ble den altså delt med komitémedlemmene som har gransket denne saken i over ett og et halvt år.

I går kveld satt flere sinte og frustrerte komité-medlemmer og ni-leste den 139 siders lange rapporten før dagens behandling i et samlet Storting.

- Da jeg så den datostemplingen reagerte jeg sterkt. Vi har vært kjent med at de jobber med en internrevisjon, men ikke før vi fikk dokumentet på fredag visste vi at den var ferdigstemplet 23. november, sier Hans Fredrik Grøvan (KrF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer