Flomkatastrofen i Tyskland

- Holdt seg fast i trærne

Brannmann Daniel Schwarz forteller at brannvesenet i den tyske byen Euskirchen var på bristepunktet, mens de jobbet i tre flomrammede landsbyer.

BERGES MED BÅT: Brannvesenet i Euskrichen måtte benytte seg av båt for å redde folk som hadde klatret opp i trær for å unngå flommen. Daniel Schwarz, presseansvarlig for brannvesenet sier de nå også begynner berging med helikopter. Reporter: Jeanette Nyhammer Vik, Video: Maja Walberg Klev / Dagbladet / NonstopNews Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EUSKIRCHEN/OSLO (Dagbladet): I flere dager truet Steinbachtal-demningen med å gi etter for vannmassene.

Demningen ligger i byen Euskirchen, cirka en time sør for Köln. Området er hardt rammet etter at ekstreme nedbørsmengder utløste flommer forrige uke.

Samme dag ble alle de berørte i området og nærliggende landsbyer evakuert.

- Reddet i siste liten

Ekspertene har jobbet på spreng for å fastslå om demningen fremdeles står i fare for å briste, eller om vannstanden har sunket så mye at de evakuerte kan returnere til sine hjem.

- Det var utrolig. Jeg satt i brannbilen på vei til en landsby. Vannet oversvømmet gatene. Bilene kom sto bom stille. Ingen så dette komme. Mange reddet vi i siste liten. Bilene fløt i gatene, og folk kom seg ut i siste sekund. Noen holdt seg fast i trærne.

Det sier presseansvarlig Daniel Schwarz for det lokale brannvesenet til Dagbladet.

5000 evakuert

- Over natta, fra onsdag til torsdag, falt regnet. Vannet presset mot Steinbachtal-demningen. Til slutt gikk det over og oversvømmet dalen. Vegetasjon ble ødelagt, det samme ble demningen på venstre side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer