- Holdt Shannon (9) dopet i fangenskap i håp om løsepenger

Aktor mener mora og stefarens onkel fulgte «uærlig og ond plan».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En domstol i Leeds i England fikk i dag høre aktor Julian Goose fortelle hvordan påtalemyndigheten mener det gikk til da den nå ti år gamle Shannon Matthews ble meldt savnet 19. februar i år, skriver Daily Mail.

- Nødsamtalen var del av en uærlig og ond plan fra Michael Donovan og mora Karen Matthews. Shannon var et uskyldig offer, uttalte Goose ifølge den britiske avisa.

Påtalemyndigheten mener Shannon til stadighet ble dopet ned mens hun satt fanget. Ifølge Sky News skal hun blant annet ha fått reisesyketabletter for at hun skulle holde seg rolig.

Ifølge Timesonline tegnet Julian Goose et bilde av mora Karen Matthews som en «overbevisende løgner».

Funnet i sengeskuff

I 24 dager lette hundrevis av politifolk døgnet rundt etter ni år gamle Shannon Matthews. 14. mars i år ble hun funnet i god behold i en leilighet i Lidgate Gardens i Dewsbury, like i nærheten av der hun bor.

Politiet handlet på tips fra publikum, og slo inn døra på leiligheten. Der fant de Shannon, liggende i en sengeskuff.

Sammenkrøpet i sengeskuffen ved siden av, fant politiet 40 år gamle Michael Donovan, tidligere kjent som Paul Drake. Han er onkelen til Shannons stefar Craig Meehan.

FALSK FANGENSKAP: Aktor Julian Goose mener Shannon Matthews mor og onkelen til hennes stefar lot som om hun var kidnappet i et forsøk på å karre til seg løsepenger. Foto: WEST YORKSHIRE POLICE
FALSK FANGENSKAP: Aktor Julian Goose mener Shannon Matthews mor og onkelen til hennes stefar lot som om hun var kidnappet i et forsøk på å karre til seg løsepenger. Foto: WEST YORKSHIRE POLICE Vis mer

Aktoratet mener mora og stefarens onkel iscenesatte hele forsvinningen i håp om å kunne tjene penger på det.

- Det er sterk sannsynlighetsovervekt for at planen ble iverksatt i et uærlig forsøk på å karre til seg løsepenger som ble utlovet av pressen, sa aktor Julian Goose i retten i dag.

Ifølge Daily Mail var summen på det høyeste 50.000 pund, eller rundt 530.000 norske kroner.

Flere arrestert

Politiet fikk i løpet av etterforskningen raskt mistanke om at familiemedlemmer kunne være involvert i Shannons forsvinning. Det tok heller ikke lang tid før Michael Donovan ble formelt siktet i saken.

Donovan er ikke den eneste i familien som havnet i politiets søkelys.

6. april ble Shannons mor, Karen Matthews (33), arrestert. Hun måtte svare for mistanken om at hun har hindret etterforskingen i forbindelse med datterens forsvinning.

Under etterforskningen fant politiet barneporno hos stefaren, og siktet han for besittelse av dette. Søsteren hans og moren ble tidligere arrestert, men er løslatt mot kausjon. Moren mistenkers for å være til hinder for etterforskningen, mend søsteren ble arrestert fordi hun ifølge politet skal ha «hjulpet en lovbryter.»

- Holdt Shannon (9) dopet i fangenskap i håp om løsepenger

Den pågående rettsaken i Leeds Crown Court vil trolig pågå i tre til fire uker.

.

MISTENKT: Karen Matthews (33) må svare for alvorlige påstander i en rettssal i Leeds. Her er hun fotografert sammen med Shannons stefar Craig Meehan 17. mars i år.