- Holdt sitt livs tale

Statsminister Gordon Brown visste at det sto om framtida i Labour-skjebnemøte.

SKJEBNEMØTE: Storbritannias statsminister Gordon Brown forlater skjebnemøtet i Underhuset i parlamentet, der det ble klart at han skal styre Storbritannia videre. Foto: AFP/SCANPIX
SKJEBNEMØTE: Storbritannias statsminister Gordon Brown forlater skjebnemøtet i Underhuset i parlamentet, der det ble klart at han skal styre Storbritannia videre. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LONDON (Dagbladet): Litt over klokka 20.30 norsk tid i går kveld var Gordon Browns skjebnemøte over. Da hadde Det britiske arbeiderpartiets parlamentsgruppe i halvannen time diskutert sin egen leder i et av Underhusets møterom — med hovedpersonen selv meget til stede.

—Han holdt sitt livs tale, kommenterte kulturminister Ben Bradshaw etterpå, ifølge The Guardian.

Flere Labour-medlemmer hadde et håp om at møtet skulle resultere i et flertallsvedtak, som ville bety at man kunne stemme over Browns framtid som leder — og på den måten få ham kastet.

Men kuppforsøket ble stoppet i går kveld: Statsminister Gordon Brown får styre både partiet og Storbritannia videre, til tross for noen svært stormfulle vårmåneder — som er blitt til orkan de siste dagene.

Partiskuta har digre hull i baugen etter historisk dårlige resultater i både lokal- og EU-valget sist uke, og en rekke av de mest sentrale regjeringsmedlemmene har valgt å hoppe over bord.

Men Brown skal ha overbevist de gjenværende i går.

— Den velgeren som hadde hørt ham i kveld, ville ikke vært i tvil om at han er den beste personen til å lede landet, sa ministeren for Wales, Peter Hain, ifølge Guardians nettside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer