INNHENTET AV FORTIDA: Edward Brown (59) har etter nesten 42 år begynt å snakke om drapet han var med på i 1969. Her er han avbildet i forbindelse med et fengslingsmøte. Foto: AP Photo / Lowell Sun, David H. Brow
INNHENTET AV FORTIDA: Edward Brown (59) har etter nesten 42 år begynt å snakke om drapet han var med på i 1969. Her er han avbildet i forbindelse med et fengslingsmøte. Foto: AP Photo / Lowell Sun, David H. BrowVis mer

Holdt tett om ungdomsdrap i 42 år

John McCabe (15) ble funnet død, med tape over øyne og munn. Nå er drapsgåten trolig løst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27. september 1969 ble liket av 15-åringen funnet ved en avsidesliggende parkeringsplass i Lowell nord for Boston.

Han var bundet med tau. Øyne og munn var dekket med tape.

Politiet jaktet på kriminelle gjenger og det ble vurdert om McCabe kunne være et tilfeldig offer. Men uten resultat. Til slutt ble saken lagt bort.

Og der kunne gåten forblitt uløst. Hadde det ikke vært for klassevenninnen Maggie Coffey.

Nektet å gå på ball Natten han ble drept, skulle Maggie ha vært 15-åringens date på et skoleball.

- Han hadde skinnende blå øyne, rødt hår. Han kom rett opp til meg og viste meg en plakat og sa «Jeg laget denne til deg». Så spurte han om jeg ville gå på skoleballet med ham, sier Coffey (56) til ABC News.

- Selvfølgelig sa jeg ja. Men min mor holdt meg hjemme for å passe barn. Jeg gråt og gråt, sier hun.

- John kom aldri hjem fra det skoleballet. Saken har vært i tankene mine siden. Jeg skrev til gamle skolevenner og alt jeg hørte sendte jeg direkte til politiet, sier hun.

Sjalusi Etter 42 år kunne politiet nylig avsløre at tre menn er arrestert, siktet for drapet. Ifølge en av dem ble john McCabe drept på grunn av sjalusi. 15-åringen skal under skoleballet ha snakket med ei jente, «feil jente» ifølge Edward Brown (59).

Sammen med Walter Shelley (60) og Michael Ferreira (57) skal han ha kidnappet den jevnaldrende 15-åringen.

Ifølge mennene var det en «spøk som gikk for langt.»

Nye teknikker De tre skal ha inngått en pakt om aldri å snakke om drapet.

- Det er utrolig at vi etter nesten 42 år kunne fortelle familien McCabe at drapet på deres sønn er opklart, sier riksadvokat Gerard Leone til ABC News.

De tre skal ha vært under mistanke en stund, takket være nye vitneavhør og nye teknikker.

Lettet familie - Vi tror dette kan gi håp også til andre familier med uoppklarte drapssaker. Det er også en advarsel til dem som har begått slike handlinger. Vi gir aldri opp på ofrenes vegne, sier han.

Foreldrene til John McCabe uttaler seg via sin datter Roberta McCabe-Donovan. Hun var bare seks år gammel da broren ble funnet drept.

- I 42 år fantes det ingen årsak, og i dag får vi plutselig beskjed om at det var på grunn av ei jente, sier hun ifølge CNN.

- TAKK: Mamma Evelyn McCabe klemmer politioverbetjent Kenneth Lavallee etter å ha fått beskjed om at drapet på hennes sønn trolig er oppklart. Til høyre er guttens far, Bill McCabe.  Foto: AP Photo/Lowell Sun
- TAKK: Mamma Evelyn McCabe klemmer politioverbetjent Kenneth Lavallee etter å ha fått beskjed om at drapet på hennes sønn trolig er oppklart. Til høyre er guttens far, Bill McCabe. Foto: AP Photo/Lowell Sun Vis mer