Holdt varmen med hverandre

SKIEN (Dagbladet): De lurte både uværet og letemannskapene! Eli Eikeland (19) og Asla Maria Bø (19) holdt varmen i snøhula ved å holde tett om hverandre, mens det ble søkt etter dem mye lenger nede i fjellsida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen ante at jentene hadde klart å komme seg de to hundre meterne opp igjen til skiløypa da leteaksjonen ble satt i gang. Helikoptersøket foregikk i lange perioder langt under dem.

- Vi trodde at helikopteret kanskje søkte etter de andre i gruppa. Vi visste jo ikke hvordan det hadde gått med dem, forteller Eli og Asla Maria til Dagbladet.

- Det som har skjedd, har nok ikke gått opp for oss ennå, sier jentene etter ei natts hvile i ei varm seng på Telemark sentralsjukehus i Skien.

- Utrolig

I tåke og uvær onsdag kveld gikk det galt for begge. Først ramlet Eli utfor en fjellskrent. Da de ti andre elevene og læreren fra Seljord folkehøgskole dannet en redningskjede for å se etter henne, mistet plutselig Asla Maria Bø festet under skia.

Hun forsvant samme veien ut i tussmørket.

- Det gikk kast i kast nedover, kanskje i et par hundre meter. Jeg havnet rett ved siden av Eli - utrolig nok, forteller den 19 år gamle jenta.

- Vi hadde kanskje ikke klart oss om vi ikke hadde hatt hverandre denne natta, forteller jentene.

De er forslåtte og har mindre forfrysninger. Eli hadde i går fortsatt lite følelse i føttene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer