Holdt varmen med hverandre

SKIEN (Dagbladet): De lurte både uværet og letemannskapene! Eli Eikeland (19) og Asla Maria Bø (19) holdt varmen i snøhula ved å holde tett om hverandre, mens det ble søkt etter dem mye lenger nede i fjellsida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ante at jentene hadde klart å komme seg de to hundre meterne opp igjen til skiløypa da leteaksjonen ble satt i gang. Helikoptersøket foregikk i lange perioder langt under dem.

- Vi trodde at helikopteret kanskje søkte etter de andre i gruppa. Vi visste jo ikke hvordan det hadde gått med dem, forteller Eli og Asla Maria til Dagbladet.

- Det som har skjedd, har nok ikke gått opp for oss ennå, sier jentene etter ei natts hvile i ei varm seng på Telemark sentralsjukehus i Skien.

- Utrolig

I tåke og uvær onsdag kveld gikk det galt for begge. Først ramlet Eli utfor en fjellskrent. Da de ti andre elevene og læreren fra Seljord folkehøgskole dannet en redningskjede for å se etter henne, mistet plutselig Asla Maria Bø festet under skia.

Hun forsvant samme veien ut i tussmørket.

- Det gikk kast i kast nedover, kanskje i et par hundre meter. Jeg havnet rett ved siden av Eli - utrolig nok, forteller den 19 år gamle jenta.

- Vi hadde kanskje ikke klart oss om vi ikke hadde hatt hverandre denne natta, forteller jentene.

De er forslåtte og har mindre forfrysninger. Eli hadde i går fortsatt lite følelse i føttene.

Vil tilbake

Begge regner med å være tilbake på Seljord folkehøgskole i dag. Eli etter ei ny natt på sykehus og Asla Maria etter ei natt hjemme hos foreldrene.

- Vi har ikke fått skrekken. Men det voldsomme uværet har nok satt en støkk i oss.

- Det var så dårlig vær at vi ikke regnet med å bli reddet. Vi var forberedt på å være ei natt til i hula, før vi ville prøve å ta oss ut selv.

Men så kom redningen. Det ble jublet i snøhula, blant redningsmannskapene - og på folkehøgskolen.

TETT: Eli Eikeland og Asla Marie Bø omfavner hverandre i glede etter ei natt på sykehus.
FORFRYSNINGER: Begge jentene er forslått og og har fåttmindre forfrysninger etter ulykken.