Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hole kritiserer statens håndtering av Utøya-minnesmerke

«Svært uryddig og lite demokratisk».

ARR: Slik har den svenske kuntneren Jonas Dahlberg sett for seg minnesmerket. Illustrasjon: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
ARR: Slik har den svenske kuntneren Jonas Dahlberg sett for seg minnesmerket. Illustrasjon: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunestyret i Hole sier prosessen rundt valg av nasjonalt minnesmerke etter 22. juli på Sørbråten har vært «svært uryddig og lite demokratisk».

Kritikken kommer i kommunens høringsuttalelse til statlig reguleringsplan for minnestedet. I uttalelsen holder kommunestyret fast ved at de ønsker et minnested som ivaretar strandsonen og som ikke øker trafikkbelastningen i området.

- Det viktigste er å minne om at kommunen faktisk er uenig i plassering og utforming av minnestedet, og synes at det fortsatt er tid til å foreta en ny vurdering av begge deler, sier Per Christian Gomnæs i plan- og miljøstyret i Hole til NRK.

Blant annet mener kommunestyret at Fylkesmannen og staten har lagt andre regler til grunn for valg av minnesmerke, enn de har gjort tidligere ved boligbygging.

- Fylkesmannen var veldig kjapt ute med å si at det ikke er noe problem å skjære ut det hakket minnesmerket krever, mens dette jo ligger innenfor den 15-metersgrensen i strandsonen de selv har vært helt katolske på å håndheve, mener Gomnæs.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook