Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holger (3) funnet i live

Etter 24 timer i skogen. - Det er pissefett! kommenterer lykkelig redningsleder.

SAVNET I 24 TIMER: Holger Kragh (3) kom bort fra de voksne under en skogstur i går formiddag. Nå er han funnet, etter 24 timer alene i skogen. Foto: PRIVAT
SAVNET I 24 TIMER: Holger Kragh (3) kom bort fra de voksne under en skogstur i går formiddag. Nå er han funnet, etter 24 timer alene i skogen. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Treåringen Holger Kragh, som forsvant under en skogstur på Nord-Jylland i går, er funnet i live, etter å ha vært savnet i 24 timer, melder Ekstra Bladet.

- Det er pissefett! utbryter politiets innsatsleder Flemming Jacobsen umiddelbart etter at gutten er kommet til rette.

Den lille gutten ser ut til å være i god form, bortsett fra at han hadde boblejakka på bak fram da han ble funnet like før klokka 12.

Nettopp jakka skal ha vært den direkte årsaken til at Holger ble borte; fordi han stadig tok den av, snudde moren ytterplagget på gutten, slik at han ikke kom til glidelåsen. Derfor ble han rett og slett sur og stakk av, opplyser politiets hundeleder Henrik Jensen til P4 Nordjylland.

Funnet tilfeldig Politiet opplyser til Nordjyske [ustabil lenke pga. veldig stor trafikk] at Holger ble funnet ved en tilfeldighet, av en rytter. Da var han 3 kilometer fra stedet der han forsvant, på Tranum ved Ålborg.

Den lille gutten skal verken ha virket redd eller forvirret da han ble spurt av rytteren om hva han het, og svarte villig vekk.

Ifølge TV 2 News kom rytteren plutselig over en rødhåret gutt i skogen, og la sammen to og to. Han ringte sporenstreks alarmsentralen.

Den danske TV-kanalen melder om utrolige gledesscener; både Holgers foreldre og TV-reporteren gråt av glede da de fikk beskjeden.

Holgers tante sammenlikner situasjonen med en dårlig film med lykkelig slutt.

- Holger har det bra. Han sitter og spiser sjokolade og drikker rødbrus, forteller tanta til kanalen.

- Det er helt uvirkelig. Vi har vært gjennom et mareritt, og nå er sola stått opp, og han er funnet.

Godt kledd Holger var godt kledd, men det var åpenbart begrenset hvor lenge en så liten gutt kunne oppholde seg alene i villmarka; det var to varmegrader i skogen i natt, dessuten regnet det.

Holger og foreldrene er nå kjørt bort i ambulanse for en sjekk på sykehuset.

SATTE INN ISBIL: Tre isbiler fra Hjem-Is ble satt inn i letingen i går kveld. Håpet var at lyden av bilenes bjelle ville lokke Holger ut av skogen. Til slutt ble gutten funnet ved en ren tilfeldighet. Foto: RENÉ SCHÜTZE/POLFOTO/STELLA
SATTE INN ISBIL: Tre isbiler fra Hjem-Is ble satt inn i letingen i går kveld. Håpet var at lyden av bilenes bjelle ville lokke Holger ut av skogen. Til slutt ble gutten funnet ved en ren tilfeldighet. Foto: RENÉ SCHÜTZE/POLFOTO/STELLA Vis mer

- Jeg vil gjerne si takk til alle som har vært med på å lete, sier Holgers far Kenneth Kragh til kanalen.

- Han er varm og har hatt det bra, sier guttens morfar til TV 2 News.

Han legger til:

- Det har vært hardt. Virkelig hardt.

700 lette Holger var på speiderleir sammen med foreldrene, og kom bort fra de voksne under en skogstur i 11-tida i går.

Mannskaper har saumfart området i letingen. På det meste har 700 vært satt inn, blant dem 200 soldater, med bistand fra helikopter og hunder, og politiet planla i dag å tømme kulper i området for vann for å se om treåringen kunne ha falt uti ved et uhell, melder BT.

I går kveld ble til og med tre isbiler fra Hjem-Is satt inn i letingen; håpet var at den velkjente lyden av isbilbjella ville lokke gutten ut av skogen.

En rekke utenforstående sivile kastet seg i går inn i letingen på eget initiativ. De ble vennlig, men bestemt anmodet av politiet om å komme seg ut av skogen fordi de skapte trøbbel for sporhundene og helikopterets varmesøkende kamera.

Dagbladet følger saken.

STORE MANNSKAPER: Opptil 700 personer var satt inn i letingen etter Holger - som til slutt altså ble funnet av en utenforstående. Foto: ALARM112DANMARK.DK
STORE MANNSKAPER: Opptil 700 personer var satt inn i letingen etter Holger - som til slutt altså ble funnet av en utenforstående. Foto: ALARM112DANMARK.DK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media