Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holger (3) sier han ikke var redd i skogen alene

Men nekter å slippe mamma og pappa.

BORTE I ETT DØGN: Tre år gamle Holger Kragh forsvant under en skogtur med foreldrene, og ble funnet i god behold et helt døgn etterpå. Foto: PRIVAT
BORTE I ETT DØGN: Tre år gamle Holger Kragh forsvant under en skogtur med foreldrene, og ble funnet i god behold et helt døgn etterpå. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre år gamle Holger Kragh som var forsvunnet i ett helt døgn på Nord-Jylland i Danmark skal nå få kose seg med en kjempegod pizza, sier guttens far, Kenneth Kragh, til TV2 News. Det har vært et dramatisk døgn for familien, og nå vil de kose seg.

- I går var et mareritt. I dag har vi jo fått sønnen vår hjem igjen, så det er fantastisk, sier han TV-kanalen.

Holger forsvant under en skogstur på Nord-Jylland, og politiet hadde nesten gitt opp håpet om å finne den lille gutten i live da en mann som var ute og red til slutt fant ham etter 24 timer, 3 kilometer unna der han kom bort fra foreldrene.

Ikke redd - Han sier at han har gått rundt og rundt, og rundt og rundt. Jeg spør om han har sovet, og han svarer både at han har og ikke har det, sier faren til TV2 News.

Holger skal hardnakket ha påstått at han ikke var det minste redd da han befant seg alene i skogen midt på natta, men faren vet ikke helt om han tror på ham. Etter at han endelig kom til rette har nemlig ikke Holger villet gi slipp på verken mor eller far, skriver ekstrabladet.dk.

Jakka bakfrem Gutten var i god form da han ble funnet, men hadde boblejakka på feil vei da han ble funnet. Moren hadde satt på Holger jakken slik at han ikke nådde frem til glidelåsen, fordi han hele tiden tok den av seg.

- Derfor ble han rett og slett sur og stakk av, opplyser politiets hundeleder Henrik Jensen til P4 Nordjylland.

Eksperter mener i ettertid at den varme jakka og det at han ikke ble våt har reddet treåringens liv. Det regnet og var kun to varmegrader i skogen da han forsvant. Holger befinner seg nå på sykehuset sammen med sine foreldre hvor han gjennomgår rutinemessige sjekker.

- Han har sluppet mirakuløst gjennom natten. Han får sjekket temperaturen, pulsen og kanskje refleksene, sier vaktsjefen ved Nordjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Stor leteaksjon På det meste lette 700 personer etter Holger, blant dem 200 soldater, med bistand fra helikopter og hunder. Også tre isbiler ble satt inn i letingen etter gutten. Håpet var at den velkjente lyden av isbilen ville lokke Holger ut av skogen. Politiet planla i dag å tømme kulper i området for vann for å se om treåringen kunne ha falt uti ved et uhell, melder BT.

Da de bekymrede foreldrene endelig fikk beskjed om at gutten deres var funnet ble det et gledelig og tårefylt gjensyn for den lille familien. Til og med TV2 News' reporter måtte ta til tårene da hun fikk bekjed om at gutten var funnet.

- Det er pissefett! utbryter politiets innsatsleder Flemming Jacobsen umiddelbart etter at gutten er kommet til rette.

Både foreldrene til Holger og politiet takker for innsatsen til de som har deltatt i leteaksjonen.

STOR LETEAKSJON: Opptil 700 personer var satt inn i letingen etter Holger - som til slutt altså ble funnet av en utenforstående. Foto: DEN DANSKE 112-SENTRALEN
STOR LETEAKSJON: Opptil 700 personer var satt inn i letingen etter Holger - som til slutt altså ble funnet av en utenforstående. Foto: DEN DANSKE 112-SENTRALEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media