Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holger Nielsen blir ny dansk utenriksminister

Overtar etter at Villy Søvndal måtte gi seg på grunn av helseproblemer.

NY UTENRIKSMINISTER:  Holger Nielsen, her sammen med Danmarks statstminister, Helle Thorning-Schmidt, blir ny utenriksminister i Danmark. Foto:
AFP PHOTO / ERIK REFNER  DENMARK OUT
NY UTENRIKSMINISTER: Holger Nielsen, her sammen med Danmarks statstminister, Helle Thorning-Schmidt, blir ny utenriksminister i Danmark. Foto: AFP PHOTO / ERIK REFNER DENMARK OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den offisielle kunngjøringen om skiftet kommer først etter at de nye ministrene har vært på besøk hos dronningen torsdag.

Søvndal, som tilhører Socialistisk Folkeparti, går av med øyeblikkelig virkning etter råd fra sine leger.

Han ble tidligere i år rammet av blodpropp i hjertet, og kort tid etter fikk hans hustru hjerteinfarkt. Han sa først at han ville ta en pause og komme tilbake for fullt, men etter en omfattende legeundersøkelse tirsdag har han i stedet besluttet å gå av.

Tung beslutning - Jeg har fått et klart råd om at jeg ikke lenger kan fortsette for fullt, og det tar jeg konsekvensen av, sier han.

- Jeg vil ikke gjøre noe delvis, særlig ikke i jobben som utenriksminister. Det er jobben simpelthen for viktig til. Det er en tung beslutning, men det er den rette for meg og min familie, sier Søvndal.

Veteranen Nielsen, som det siste året har vært skatteminister, var formann i SF i 14 år fram til Søvndal tok over i 2005. Han ble første gang valgt inn i Folketinget i 1981.

Kommende stjerne Ny skatteminister etter Nielsen blir Jonas Dahl, som er en kommende stjerne i SF. Han er 35 år gammel og en av de få lederne som er igjen i partiet etter at mange de siste årene har meldt overgang til Socialdemokraterne.

Siden Morten Bødskov må gå av som justisminister etter at det kom fram at det hemmelige politiet PET har overvåket Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, blir det samtidig foretatt andre rokeringer i regjeringen.

Karen Hækkerup, som er veteran i Socialdemokraterne, overtar som justisminister etter Bødskov, og Dan Jørgensen avløser Hækkerup som matvareminister.

(NTB)


503 Service Unavailable