ADVARER:  François Hollande advarer om trusler mot fotball-EM i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT / NTB scanpix
ADVARER: François Hollande advarer om trusler mot fotball-EM i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT / NTB scanpixVis mer

Hollande advarer om trussel mot fotball-EM

Dårlige nyheter før EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske presidenten sier samtidig at Frankrike ikke må la seg skremme.

- Det foreligger en trussel. Denne trusselen er vedvarende, og vil foreligge i lang tid framover. Det er nødvendig at vi tar alle forholdsregler for at EM blir en suksess, sier Hollande under radiointervju med France Inter.
Fotball-EM tar til den 10. juni, og 90.000 politifolk, soldater andre sikkerhetsarbeidere vil være i sving under mesterskapet.

Terrorberedskapen i Frankrike er høy etter angrepene i Paris i november. Terrorangrepene i november, der 130 personer mistet livet, var det dødeligste angrepet på fransk jord siden andre verdenskrig.

Privatlandskampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France skal ha vært ett av målene for terroristene. Angriperne skal ha forsøkt å ta seg inn på den franske nasjonalarenaen, men de lyktes ikke.

Minst én av terroristene skal ha hatt billett til kampen og forsøkte å ta seg inn på stadion et kvarter ut i kampen. Sikkerhetsvaktene oppdaget at han hadde bombevest på seg. Han detonerte vesten da han forsøkte å stikke av fra vaktene.

Tre personer døde under eksplosjonene ved Stade de France. Langt verre kunne det gått om terroristene lyktes i å ta seg på Stade de France, der det befant seg 80.000 tilskuere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram