Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hollande bekrefter at franskmenn er i IS-video

Frankrikes president François Hollande bekrefter onsdag at to franskmenn er identifisert i en video fra Den islamske staten (IS) der 18 syriske fanger blir likvidert av IS-krigere.

HALSHOGD: Den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig ble angivelig halshogd i et brutalt videoklipp fra IS. Nå bekrefter Frankrikes president at to franskmenn er identifisert i den samme videoen. Foto: AP Photo/Courtesy Kassig Family
HALSHOGD: Den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig ble angivelig halshogd i et brutalt videoklipp fra IS. Nå bekrefter Frankrikes president at to franskmenn er identifisert i den samme videoen. Foto: AP Photo/Courtesy Kassig Family Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene kan sees i den brutale videoklippet som ble sendt ut av IS søndag. Der vises angivelig også at den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig er blitt halshogd.

- Det eneste vi kan si på nåværende tidspunkt er at det var to franskmenn med, sa Hollande på en pressekonferanse i Canberra i Australia onsdag.

- Den ene har kategorisk blitt identifisert, mens den andre er i ferd med å bli det, sier presidenten.

Fransk påtalemyndighet har bekreftet at en av de to er den 22-årige Maxime Hauchard fra Normandie i Nord-Frankrike, mens de ikke har sagt hvem den andre er.

Hollande sier det er uklart nøyaktig hvilken rolle de franske borgerne mennene spilte i likvideringen av de 18 syriske fangene, men at «rettssystemet vil måtte finne ut dette».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling