PRESIDENT: Francois Hollande ytret sin bekymring for at alle de 148 ombord i flyet mistet livet. Nå bekrefter transportministeren det alle fryktet. Foto: REUTERS/Regis Duvignau/NTB Scanpix
PRESIDENT: Francois Hollande ytret sin bekymring for at alle de 148 ombord i flyet mistet livet. Nå bekrefter transportministeren det alle fryktet. Foto: REUTERS/Regis Duvignau/NTB ScanpixVis mer

Hollande fryktet det verste, og nå er det bekreftet: Alle 150 om bord har mistet livet

- Dette er en svart dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frankrikes transportminister bekrefter nå at alle de 150 menneskene ombord i flyet som styrtet i Provence i Sør-Frankrike har omkommet.

Meldingen kommer kort tid etter at president Francois Hollande uttyrkte sin frykt for akkurat det samme. At det ikke skulle være noen overlevende.

Tre land direkte involvert Hollandre var raskt ute med en beskjed til folket.

- Et Germanwings-fly har akkurat krasjet i nærheten av Digne. Jeg vil uttrykke min sympati og solidaritet med ofrenes familier, sa han på en pressekonferanse.

Flyet, som var på vei fra Barcelona til Dusseldorf, forsvant i regionen Alpe-de-Haute-Provence. Dermed er både Frankrike, Spania og Tyskland direkte involvert.

- Jeg vil diskutere hendelsen med Angela Merkel og Kong Filip av Spania, som er her i Frankrike i dag, sier Hollande.

- En svart dag Presidenten sa videre at Frankrike vil gi alle den hjelpen de måtte trenge.

- Dette er en tragedie og vi må jobbe med å finne ut hva som gikk galt. Hva som er årsak til ulykken. Vi vil gi vår fulle støtte til de myndighetene som er involvert, samt ofrende og de pårørende, sa Hollande.

Germanwings er et underselskap av tyske Lufthansa. Direktøren i selskapet, Carsten Sphor, omtaler det hele som en stor tragedie.

- Vi vet ennå ikke hva som ha skjedd. Mine tanker går nå til familie og venner av passasjerene og kabinansatte. Dersom det vi frykter blir bekreftet, er dette en svart dag for Lufthansa. Vi håper å finne overlevende, sier Spohr ifølge selskapets Twitter-profil.