Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hollande har ikke besøkt kona på sykehuset

Frankrikes førstedame ble innlagt da utroskapsskandalen ble kjent i forrige uke.

SNUR RYGGEN TIL? Francois Hollande har en vanskelig tid. (AP Photo/Christophe Ena) Scanpix
SNUR RYGGEN TIL? Francois Hollande har en vanskelig tid. (AP Photo/Christophe Ena) Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fornærmelsene hagler nå over den franske presidenten, mens han selv nekter å snakke om sine private forhold. Hans forgjenger, Nicolas Sarcozy, kaller sin etterfølger for latterlig.

- Vel, bildet der Hollande kommer ut fra sin elskerinnes sted med en motorsykkelhjelm gjør at han ser helt latterlig ut. Han er den latterlige presidenten, sier Sarcozy ifølge Le Canard. Sarcozy hevder at han behandlet sine sidesprang i Elysees-palasset med hun som etter hvert skulle bli hans kone, Carla Bruni, på en mer elegant måte.

Ikke bare sex Men i Frankrike er man likevel mer opptatt av presidentens politikk enn av hans sidesprang. Presidentens pressekonferanse onsdag, der han nektet å snakke om et eventuelt brudd med Valerie Trierweiler, og sine eskapader med skuespilleren Julie Gayet, er massivt referert og kommentert i fransk presse.  Større oppmerksomhet enn sidespranget vekker Hollandes forsøk på å få vekst i fransk økonomi.

Hollandes erklæring om at «Jeg er en sosialdemokrat» gjør at han sammenliknes med den tyske sosialdemokraten Gerhard Schröder. Han var sosialdemokratisk forbundskansler fra 1998 til 2005 og forsøkte å finne «en tredje vei», mellom sosialdemokrati og den europeiske høyresiden.

Men det betyr ikke at presidentens eskapader i motorsykkelhjelm er en ikke-historie i Frankrike. Ifølge den britiske tabloiden Daily Mail går det heftige rykter om at Julie Gayet er gravid med Hollandes barn. Ryktene spres blant annet på Twitter, og angivelig skal en framtredende journalist være den opprinnelige kilden.

Mange spørsmål Det som gir grunnlag for videre spekulasjoner er at Hollande på pressekonferansen nektet å svare på spørsmål om Valerie Trierweiler fortsatt er å betrakte som Frankrikes førstedame, og om hun skal være med på statsbesøk til USA seinere i måneden.

Samtidig som presidenten nekter å svare i offentligheten, melder en kilde som trolig er Trierweiler selv, at hun krever et svar fra presidenten om hva slags intensjoner han har.

Trierweiler har vært innlagt på sykehus fordi hun er i sjokk og trenger hvile, i en uke. Hollande har ikke besøkt henne, ryktene sier at elskerinnen er gravid, og presidenten vil ikke bekrefte at den offisielle samboer, med kontor og egen stab i Elysee-palasset, fortsatt er den offisielle samboer.

Det er status i fransk politikk. Hvis vi ser bort fra det presidenten egentlig skal drive med.

Hele Norges coronakart