- Hollande-seier viktig for Norge

Statsminister Jens Stoltenberg glad for utfallet av valget i Frankrike.

VIKTIG FOR NORGE: Statsminister Stoltenberg kan glede seg over den første lederen fra venstresida som har vunnet et valg i Europa i disse sure krisetidene. Og det er ingen uvesentlig seier. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
VIKTIG FOR NORGE: Statsminister Stoltenberg kan glede seg over den første lederen fra venstresida som har vunnet et valg i Europa i disse sure krisetidene. Og det er ingen uvesentlig seier. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Stoltenberg kan glede seg over den første lederen fra venstresida som har vunnet et valg i Europa i disse sure krisetidene. Og det er ingen uvesentlig seier.

- Jeg gratulerer Hollande med seieren. Det er viktig for Frankrike, for Europa og for Norge. Han har vunnet på et budskap om rettferd, arbeid og økonomisk vekst. Det er ikke mulig å spare seg ut av krisa. Man må også skape vekst, sier statsminister Stoltenberg til Dagbladet.

Har møtt ham flere ganger Den norske statsministeren hører til den samme politiske familien som François Hollande, som nå blir president i Frankrike, og de har møttes flere ganger i ulike sammenhenger.

- Jeg mener han har framstått som grundig og kunnskapsrik, en mann jeg alltid har hatt respekt for. Han er hardt arbeidende. Men hans oppgaver er veldig krevende. Det er et splittet land i store økonomiske vansker. Men han har sterk vilje og store evner, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Som seg hør og bør har den norske statsministeren sendt sine lykkeønskninger til den neste franske presidenten.

- Viktig for Norge - Betyr det franske valget noe for Norge?

- Det viktige for Norge er hvordan Europa, EU, håndterer den økonomiske krisa. I Hellas ser vi hvordan de ytterliggående partiene går fram. Krisa er ikke over. Arbeidsløsheten øker, nasjonalproduktet går ned. Derfor er det som skjer i Frankrike så viktig for Europa og derfor for Norge.

VANT: Francois Hollande vant presidentvalget. Her sammen med kjæresten Valerie Trierweiler. Foto: EPA/Scanpix
VANT: Francois Hollande vant presidentvalget. Her sammen med kjæresten Valerie Trierweiler. Foto: EPA/Scanpix Vis mer