Hollande sier ja til bombing

Frankrike er med på en straffeaksjon mot Syria selv om Storbritannia i går kveld sa nei.

STØTTER ANGREP: Frankrikes president Francois Hollande sammen med lederen i Den syriske nasjonale koalisjonen, Ahmad al-Jarba, tidligere i måneden.  EPA/IAN LANGSDON Scanpix
STØTTER ANGREP: Frankrikes president Francois Hollande sammen med lederen i Den syriske nasjonale koalisjonen, Ahmad al-Jarba, tidligere i måneden. EPA/IAN LANGSDON Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed har USAs president støtte fra et stort europeisk land, hvis han velger å bombe Syria som en straffeaksjon for det kjemiske angrepet i forrige uke der 355 mennesker er dokumentert døde.

Også Tyrkia er med I tillegg har Tyrkia sagt at de vil støtte enhver koalisjon som vil straffe president Bashar al-Assad.

Avstemningen i det britiske underhuset seint torsdag kveld var  et stort tilbakeslag for USAs president Barack Obama. Statsminister David Cameron var gjennom uka den som slo skarpest på krigstrommene, men da også mange av hans egne konservative i parlamentet gjorde opprør, og sa nei til å støtte et angrep i går kveld, valgte Cameron å høre på dem.

Britenes nei svekker den koalisjonen av villige som Obama prøver å stable på beine betydelig. USA leter likevel fortsatt etter støttespillere i et mulig et angrep.

Hvor fornuftig? - Vår holdning er at vi vil fortsette for å finne en internasjonal koalisjon som kan opptre sammen, sier USAs forsvarsminister Chuck Hagel. Frankrikes støtte er enda viktigere for Obama nå, enn før Storbritannia trakk seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer