Hollande sier ja til bombing

Frankrike er med på en straffeaksjon mot Syria selv om Storbritannia i går kveld sa nei.

STØTTER ANGREP: Frankrikes president Francois Hollande sammen med lederen i Den syriske nasjonale koalisjonen, Ahmad al-Jarba, tidligere i måneden.  EPA/IAN LANGSDON Scanpix
STØTTER ANGREP: Frankrikes president Francois Hollande sammen med lederen i Den syriske nasjonale koalisjonen, Ahmad al-Jarba, tidligere i måneden. EPA/IAN LANGSDON ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har USAs president støtte fra et stort europeisk land, hvis han velger å bombe Syria som en straffeaksjon for det kjemiske angrepet i forrige uke der 355 mennesker er dokumentert døde.

Også Tyrkia er med
I tillegg har Tyrkia sagt at de vil støtte enhver koalisjon som vil straffe president Bashar al-Assad.

Avstemningen i det britiske underhuset seint torsdag kveld var  et stort tilbakeslag for USAs president Barack Obama. Statsminister David Cameron var gjennom uka den som slo skarpest på krigstrommene, men da også mange av hans egne konservative i parlamentet gjorde opprør, og sa nei til å støtte et angrep i går kveld, valgte Cameron å høre på dem.

Britenes nei svekker den koalisjonen av villige som Obama prøver å stable på beine betydelig. USA leter likevel fortsatt etter støttespillere i et mulig et angrep.

Hvor fornuftig?
- Vår holdning er at vi vil fortsette for å finne en internasjonal koalisjon som kan opptre sammen, sier USAs forsvarsminister Chuck Hagel. Frankrikes støtte er enda viktigere for Obama nå, enn før Storbritannia trakk seg.

Men til tross for Frankrikes støtte, så brer tvilen seg om hvor fornuftig et angrep er.

Det har også oppstått større tvil om dokumentasjonen som knytter Assad-regimet til angrepet i forrige uke. Samtidig stiller stadig flere røster seg kritisk til hva det er mulig å oppnå med et angrep.