Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hollande «trenger tid» for å bestemme seg

- Valérie Trierweiler er bedre og hun hviler i øyeblikket ut i boligen La Lanterne, sa den franske presidenten, François Hollande, om sin samboer i dag, mandag.

HJEMMEFRA: Nederlands kong Willem-Alexander, til høyre, og Frankrikes president Francois Hollande, skåler i Noordeinde kongelige slott i Haag. Foto: AP / Scanpix / Koen van Weel
HJEMMEFRA: Nederlands kong Willem-Alexander, til høyre, og Frankrikes president Francois Hollande, skåler i Noordeinde kongelige slott i Haag. Foto: AP / Scanpix / Koen van Weel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes president er på statsbesøk i Nederland. Og også der fikk han spørsmål om sitt rotete private liv.

- Jeg har ingen annen kommentar å gi, la Hollande til for å avskjære videre spørsmål.

Forlot sykehuset La Lanterne ligger nær slottet i Versailles, utenfor Paris. Det er egentlig en fritidsbolig for statsministeren. Men tidligere president Nicolas Sarkozy kapret den til eget bruk.

Valérie Trierweiler, inntil nylig samboer med François Hollande i Élysée-palasset, forlot sjukehuset Pitié-Salpètrière lørdag, skriver bladet Paris Match, hvor hun arbeider som journalist, på sine nettsider i dag.

Bladet har en lang og - i kjent stil - svært så svulstig skrevet historie om hennes opphold på sjukehuset og hennes samlivskrise.

- Forholdet er over Blant de få håndfaste opplysningene der er det halvtimelange møtet mellom de to da Holland besøkte henne torsdag kveld.

Tidligere hadde legene frarådet et besøk. Holland sa da til henne at han «trenger tid» for å bestemme seg og finne ut av flokene.

President Hollande tilbrakte helga i landlige Corrèze, sørvest i Frankrike, hvor han tidligere var ordfører i småbyen Tulle. Så dro han til Nederland for å bli mottatt av kongeparet der, Willem-Alexander og Maxima, og statsministeren, Mark Rutte.

Hollande vil snart kaste Trierweiler ut av Élysée, hevder avisa Journal du Dimanche og viser til kilder nær presidenten. Forholdet deres er over, hevdes det, og Hollande har bestemt seg for Julie Gayet, skuespilleren som har stått midt i oppstyret i det siste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!