Putins Paris-besøk

Hollande vurderer å si nei til Putin-besøk

Frankrikes president François Hollande er usikker på om han vil ha sin russiske motpart Vladimir Putin på besøk senere i oktober.

BESØK UAVKLART: Frankrikes president François Hollande har ennå ikke avgjort om han vil ha besøk av Russlands president Vladimir Putin. Foto: EPA / SERGEI CHIRIKOV / NTB scanpix
BESØK UAVKLART: Frankrikes president François Hollande har ennå ikke avgjort om han vil ha besøk av Russlands president Vladimir Putin. Foto: EPA / SERGEI CHIRIKOV / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault opplyser at Hollande vil ta situasjonen i den syriske byen Aleppo i betraktning når han skal avgjøre hvorvidt Putin er velkommen, melder Reuters.

I Moskva står imidlertid Frankrike-besøket fortsatt på presidentens kalender.

- Forberedelsene til Putins kommende besøk i Paris fortsetter, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov.

I et TV-intervju med TF1 sier Hollande at han «trolig» vil ta imot Putin når han kommer til Paris 19. oktober, men han innrømmer at han stiller seg selv spørsmålet om han bør gjøre det i lys av det som skjer i Aleppo.

Han fordømmer samtidig Russlands støtte til det syriske regimets offensiv mot de opprørskontrollerte områdene av den syriske storbyen.

ENORM FEILTAKELSE: Vladimir Putin talte til FNs hovedforsamling mandag kveld. Det var da han kom med meldingen om at det var en enorm feiltakelse å ikke samarbeide med den syriske regjeringen i sammenheng med kampen mot IS. Video: NTB Reuters Vis mer

Russland la i helgen ned veto mot en FN-resolusjon som var ment å stanse luftangrepene mot Aleppo ved å innføre en flyforbudssone.

Hollande mener at et land som nedlegger veto mot en slik resolusjon, vil miste anseelse i verden, og det vil også måtte ta ansvar for at befolkningen i Aleppo blir «ofre for krigsforbrytelser», blant annet i Den internasjonale straffedomstolen (ICC), ifølge Hollande.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer