Holly (15) ble mobbet på Facebook - hoppet fra motorveibru

- Jenter skrev stygge ting på veggen hennes, forteller venninne.

MINNES: Mange har valfartet til brua over motorveien A40, hvor Holly tok sitt eget liv onsdag i forrige uke. Foto: SOUTHWEST NEWS SERVICE/SCANPIX
MINNES: Mange har valfartet til brua over motorveien A40, hvor Holly tok sitt eget liv onsdag i forrige uke. Foto: SOUTHWEST NEWS SERVICE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Britiske Holly Grogan (15) tok sitt eget liv etter å ha blitt mobbet av medelever på Facebook. Det hevder foreldrene og ei venninne av 15-åringen i dagens utgave av The Times.

Nå advarer foreldrene mot det høye presset og mobbingen som kan forekomme på sosiale nettverkssider som Facebook, MySpace og Bebo.

- Holly hadde vanskelig for å takle det sterke presset mot henne fra vennskapsgrupper og den sosiale nettverksbyggingen, sier foreldrene Steve (45) og Anita (44) og broren Tom (17) i en erklæring.

Katolsk privatskole
Det var sist onsdag Holly hoppet ned fra ei motorveibru ved Churchdown i nærheten av Gloucester i Sørvest-England. Hun var elev på den dyre katolske kostskolen St. Edward's, fordi foreldrene ville at hun skulle dra nytte av skolens sunne moral og verdier.

15-åringen gjorde det faglig bra på skolen - men hadde dårlig selvtillit, ifølge venninna Chloe Davis (16). Hun hevder andre jenter ved skolen stadig utnyttet dette.

- De pleide å rotte seg sammen mot henne og kalte henne ting, og postet sårende meldinger på Facebook-veggen hennes, sier Chloe, som går på en offentlig skole i Gloucester.

- Måtte skifte skole
Hun forteller at Holly i sin tid ble tvunget til å skifte skole på grunn av mobbingen - men at mobbingen spredte seg fra Hollys gamle skole til den nye.

- Jeg har hørt at jentene som plaget henne ved den gamle skolen, fortalte venninnene sine på den nye at de skulle fortsette med mobbingen - det bare fortsatte og fortsatte. Hun kunne ikke ta igjen, men ble bare paralysert, sier venninna.

SISTE HILSEN: «Du var min beste venn i hele verden, og det fins ingen som deg,» skriver Beth til Holly. Foto: SOUTHWEST NEWS SERVICE/SCANPIX
SISTE HILSEN: «Du var min beste venn i hele verden, og det fins ingen som deg,» skriver Beth til Holly. Foto: SOUTHWEST NEWS SERVICE/SCANPIX Vis mer

Hun antar at jentene har slettet de sårende meldingene fra Hollys Facebook-vegg etter at dødsfallet ble kjent.

Chloe sier hun har hørt om at ei jente løp gråtende rundt på Hollys skole i går, fordi hun var blant mobberne og ikke hadde innsett rekkevidden av mobbingen.

Støttemeldinger
Hollys familie uttaler at de er knust over tapet av datteren og søsteren, og hevder hun hadde «mange, mange venner» på St. Edward's.

- Hennes vakre smil og smittende latter vil bli husket av alle som hadde privilegiet å kjenne henne, sier de i uttalelsen.

De uttrykker at de har fått stor trøst av alle hilsenene som er lagt igjen på Hollys profilsider på nettet.

MOBBEOFFER: Holly Grogan gjorde det bra på skolen, men ble plaget av medelever. Foto: PRIVAT/SOUTHWEST NEWS SERVICE/SCANPIX
MOBBEOFFER: Holly Grogan gjorde det bra på skolen, men ble plaget av medelever. Foto: PRIVAT/SOUTHWEST NEWS SERVICE/SCANPIX Vis mer

- Vi er sikre på at enhver ansvarlig forelder vil kjenne seg igjen i den stadige kampen for å gjøre barna sikre på seg selv, understreker  de.

Politiet ser ikke noe mistenkelig ved Hollys dødsfall. Det vil derfor ikke bli videre etterforsket, skriver Thisisgloucestershire.co.uk.

BLE MOBBET AV VENNINNAS MOR: 13-årige Megan Meier fra Missouri ble trakassert på MySpace og hengte seg i oktober 2006. Det kom etter hvert fram at Lori Drew, moren av ei eksvenninne, sto bak hetsen. Retten kom imidlertid til at å bryte ei nettsides bruksbetingelser ikke er en kriminell handling, og frikjente Drew. Foto: PRIVAT/AP/SCANPIX
BLE MOBBET AV VENNINNAS MOR: 13-årige Megan Meier fra Missouri ble trakassert på MySpace og hengte seg i oktober 2006. Det kom etter hvert fram at Lori Drew, moren av ei eksvenninne, sto bak hetsen. Retten kom imidlertid til at å bryte ei nettsides bruksbetingelser ikke er en kriminell handling, og frikjente Drew. Foto: PRIVAT/AP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer