Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hollywood - her kommer jeg!

Norsk sensasjon i Hollywood: Regissøren Hans Petter Moland (40) har skrevet kontrakt med amerikanske 20th Century Fox. Han skal lage to filmer for gigantselskapet. Til den første får han hjelp av den suksessrike manusforfatteren David Newman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bak «Secondløitnanten» (1993) og «Kjærlighetens kjøtere» (1995) er i sannhet kommet i eksklusivt selskap. Kontrakten med Fox Searchlight sikrer Hans Petter Moland inntreden i et av verdens største filmselskap.

Og det er nettopp «Kjærlighetens kjøtere» som har fått ham inn i den amerikanske filmvarmen. Den ble lansert i USA i fjor høst med tittelen «Zero Kalvin», og går fortsatt på kinoer der borte. Fox ble så imponert av hva de så at de sporenstreks ville ha kontrakt med Moland.

- Det er veldig morsomt. Spesielt fordi jeg skal jobbe med et utrolig interessant prosjekt, sier Hans Petter Moland.

Indianere

I dette prosjektet skal Moland langt tilbake i tid. Det foreløpig navnløse filmprosjektet er hentet fra en gammel indianerlegende om en stamme som utsettes for hungersnød, i tida lenge før den hvite manns herjinger. Historien er utgitt som roman under tittelen «Two old women».

- Et spennende drama om liv og død. Men selv om temaet er alvorlig nok er ikke stykket blottet for humor. Prosjektet er for tida på manusstadiet. Derfor er det for tidlig å snakke om valg av skuespillere.

Supermann

Men manusforfatteren David Newman er allerede i gang med bearbeidelsen. Han var sentral i kassasuksesser som «Bonnie & Clyde», alle «Supermann»-filmene og Michael Jacksons «Moonwalker».

Det kan også komme mer etter dette første prosjektet.

- I kontrakten med Fox Searchlight ligger det også opsjon på en film nummer to, sier Moland.

- Og nå venter Hollywood-berømmelsen?

- Det er i allefall ikke for berømmelsens skyld jeg gjør dette. I så fall kunne jeg like godt vært i Norge. Dette er ingen spesiell barndomsdrøm for meg. Jeg har også jobbet med film i USA før. Men spennende blir det jo.

- Kommer du til å ta med deg norske krefter?

- For tidlig å si. Men det er i alle fall mange her hjemme som holder mål.

TIL HOLLYWOOD: Nå venter regioppgaver for Hans Petter Moland.