Hollywood frykter seriepyroman

Mann fanget på overvåkingskamera knyttes til minst 39 branner på to døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da meldinger om en rekke branner i Los Angeles strømmet inn på fredag og lørdag gjennom nyttårshelgen, ble det raskt klart at brannene fulgte et mønster og at det var snakk om en eller flere seriepyromaner.

Nå etterlyser Los Angeles-politiet en mann som ble filmet av et overvåkingskamera i nærheten av en av brannene. Bildene på videoen som politiet har sendt ut til media, viser mann, lys i huden og mellom 20 og 30 år. Han skal ha håret festet i en hestehale.

Filmet Videoen som ble tatt opp på fredag, viser den mistenkte mannen som raskt ankommer og forlater et parkeringsanlegg i Hollywood. Få minutter senere er brannen et faktum. Offisielle kilder sier til LA Times at den samme mannen dukker opp på et annet opptak i forbindelse med en annen bilbrann i samme tidsperiode.

Mandag morgen gikk politiet til pågripelse av en person som mistenkes å være mannen på videoen. Mannen knyttes til minst 39 bilbranner hvor flere utartet seg til husbranner.

Blant annet ble Jim Morrisons gamle hus i Hollywood totalskadet.

Etterforsker Myndighetene forsøker nå å forutse hvor ildpåsetterne vil slå til neste gang. Etterforskere går gjennom alle hendelsene for å se etter sammenhenger som kan gi politiet en tå foran i kappløet mot pyromanen.

- Noen ganger følger ildpåsetterne et ubevisst mønster, sier Bradley Hamil, en pensjonert etterforsker, til La Times.

FLAMMEHAV: Brannmenn kjempet desperat mot flammene da en eller flere seriepyromaner herjet i nyttårshelgen i Los Angeles. Foto: REUTERS/Gene Blevins.
FLAMMEHAV: Brannmenn kjempet desperat mot flammene da en eller flere seriepyromaner herjet i nyttårshelgen i Los Angeles. Foto: REUTERS/Gene Blevins. Vis mer

Statsadvokaten i Los Angeles går også gjennom tidligere saker for å se etter spor som kan avsløre pyromanen.

- Vanligvis har ildpåsetterne en historie, sier brannmannen Brett Martinez, som regnes for ekspert på området.

LAPD ber nå folk i Los Angeles om å være årvåkne, beholde utelyset på om natten og sørge for at alle dører er låst.

EVAKUERES: En brannmann henter en kvinne ut av hennes leilighet etter at garasjeporten i gården ble satt i brann og skapte sterk røykutvikling. Foto: REUTERS/Gene Blevins.
EVAKUERES: En brannmann henter en kvinne ut av hennes leilighet etter at garasjeporten i gården ble satt i brann og skapte sterk røykutvikling. Foto: REUTERS/Gene Blevins. Vis mer