Hollywood hjelper transseksuelle

West-Hollywood nedsetter et eget utvalg med transseksuelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hersker stor forvirring om hva det er å være transseksuell. For noen er det å være født med «feil» kropp - at verden ser en som kvinne, men at man selv føler seg som mann, eller omvendt.

Andre er fysisk både mann og kvinne ved fødsel. Noen transseksuelle snakker om et tredje kjønn, og slett ikke alle transseksuelle mener at operasjon er nødvendig.

Men faktum er at forvirringen rundt hvem man egentlig er - og aller mest fordømmelsen og den manglende forståelsen fra «vanlige» mennesker - fører til at mange transseskuelle har store problemer med å fungere. Nå har styresmaktene i West-Hollywood bestemt seg for å ta transene på alvor, ifølge Los Angeles Times.

De nedsetter derfor et eget utvalg bestående av transseksuelle. Gruppen skal blant annet se på hvilke problemer transseksuelle møter i forbindelse med jobb og hvordan de blir møtt av offentlige instanser.

I tillegg skal de se på spørsmål om identifikasjon. Dette er et stort problem for transer. Det oppstår for eksempek ofte problemer i politikontroller og når passet skal vises frem. Det er ikke lett å forklare hvorfor førerkortet viser en mann, mens personen som viser legitimasjon er kvinne.

- Det er lettere å være homofil enn å være transseksuell, sier en av de transseksuelle som har søkt om å bli medlem av utvalget.

Politiet tas også i skole. De lærer å spørre personen selv om vedkommende kaller seg «herr» eller «fru» og tiltale vedkommende deretter, uavhengig av hvilket kjønn som står i passet.

TRANSSEKSUELLE: Mange transseksuelle strever med å bli godtatt av andre som fullverdige mennesker. I Hollywood nedsettes et eget utvalg som skal se på rettighetene deres. Bildet er fra en skjønnhetskonkurranse for transer i Thailand. Vinneren konkurrerer i USA i mai.