- Hollywood reddet Keiko

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): Jennie Lew Tugend var produsent for de tre «Slipp Willy fri»-filmene. Hun hevder at Hollywood reddet Keiko fra den visse død.

- Keiko har svømt i rundt i sirkler hele sitt liv, men nå har han hatt kraft nok til å svømme fra Island til Norge. Han er ved god helse og er endelig der han hører hjemme - i sjøen og havet, sier Lew Tugend. Hun medgir at hun er lei seg for at han fortsatt er så avhengig av mennesker og ikke er sammen med sine artsfrender.

- Bildene av ham mens han leker med unger er i så måte bittersøte for meg, men samtidig er dette en spekkhogger som ikke har gjort noe annet enn å overraske.

Hun liker dårlig uttalelsen fra hvalforsker Nils Øien om at Hollywood først brukte millioner på å trene opp spekkhoggeren - for så å bruke millioner for å få ham tilbake til naturen.

- Vi trente ikke opp hvalen. Vi fant Keiko i et lite, klorifisert svømmebasseng i Mexico by, hvor han for lengst var blitt vant til folk. Dessuten hadde han en alvorlig hudsykdom. Han var i et miljø som slett ikke var bra for ham. Vi reddet Keiko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer