- Hollywood reddet Keiko

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): Jennie Lew Tugend var produsent for de tre «Slipp Willy fri»-filmene. Hun hevder at Hollywood reddet Keiko fra den visse død.

- Keiko har svømt i rundt i sirkler hele sitt liv, men nå har han hatt kraft nok til å svømme fra Island til Norge. Han er ved god helse og er endelig der han hører hjemme - i sjøen og havet, sier Lew Tugend. Hun medgir at hun er lei seg for at han fortsatt er så avhengig av mennesker og ikke er sammen med sine artsfrender.

- Bildene av ham mens han leker med unger er i så måte bittersøte for meg, men samtidig er dette en spekkhogger som ikke har gjort noe annet enn å overraske.

Hun liker dårlig uttalelsen fra hvalforsker Nils Øien om at Hollywood først brukte millioner på å trene opp spekkhoggeren - for så å bruke millioner for å få ham tilbake til naturen.

- Vi trente ikke opp hvalen. Vi fant Keiko i et lite, klorifisert svømmebasseng i Mexico by, hvor han for lengst var blitt vant til folk. Dessuten hadde han en alvorlig hudsykdom. Han var i et miljø som slett ikke var bra for ham. Vi reddet Keiko.

- Dette er jo nesten som en ny film?

- Ja, forhåpentligvis også med en «happy ending».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer