Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hollywood skjelver for seriemorderen

NEW YORK (Dagbladet): Madonna, klesdesigneren Calvin Klein, Sylvester Stallone og Bruce Willis har leid inn store vaktstyrker etter at seriemorderen Andrew Cunanan ser ut til å ha sluppet unna de enorme politistyrkene som jager ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politietterforskere mener at Cunanan kan ha skiftet identitet igjen - denne gang til kvinne - og at han jakter på nye ofre. Drapet på moteskaperen Gianni Versace for knapt en uke siden var knapt blitt kjent før flere kjendiser trappet opp sikkerheten, skriver New York Post.

Til tross for advarsler ønsket den italienske moteskaperen å leve mest mulig som et normalt menneske. Han ville ferdes ute blant folk uten sikkerhetsvakter.

- En rekke kjendiser tror at atmosfæren er så avslappet og trygg i Miami. De vil ikke innse at det ikke tar mer enn et par sekunder å ende opp som offer, sier Alberto Guerrerra til New York Post.

Han er sjef for firmaet som i to år hadde ansvar for sikkerheten rundt Versaces fasjonable residens på Ocean Drive i Miami.

Versace-boligen er utrustet med et sinnrikt overvåkingsutstyr, men den skjebnesvangre dagen gikk han ut uten sikkerhetsvakter.

Trapper opp

En av stjernene som nå har trappet opp sikkerheten rundt sin person og sitt barn er Madonna, som tidligere har markert seg som talsperson for homofile og lesbiske personers rettigheter i USA.

Cunanan har etter alt å dømme til nå drept fire personer, som med ett unntak var homofile. Fjerdemann ble skutt fordi den 27-årige seriemorderen trengte mannens røde pickup-bil.

Madonna, som eier et stort hus i Miami, har tidligere nektet vaktene å bli med henne når hun om morgenen drar ut for å jogge.

En tidligere livvakt oppgir at slike ordrer umuliggjorde oppgaven å beskytte superstjernen.

- Noen stjerner har en falsk trygghetsfølelse. De tror at alle ser opp til og elsker dem. De skjønner ikke at de lever i stor fare for enkelte galninger som Andrew Cunanan, sier eks-livvakten til New York Post.

En annen stjerne som trosser advarslene og går på restaurant og nattklubber uten vakter er TV-stjernen Oprah Winfrey. En annen er Miamis største lokale kjendis, sangeren Gloria Estefan.

Disse hører likevel til unntakene. Muskelbunten Sylvester Stallone og sangeren Whitney Houston går ikke et skritt uten livvaktene sine, enten de er i Miami eller andre byer i USA.

Skifter identitet

Etter at FBI og det lokale politiet ser ut til å ha mistet sporet av Andrew Cunanan, mangler det ikke på observasjoner.

Over hele USA strømmer det nå inn meldinger om at 27-åringen er sett, flere ganger har politiet stormet boliger.

I går kveld skjedde det i Fort Lauderdale, nord for Miami. Uten resultat. Siden drapet på Versace har politiet kunnet rekonstruere mye av Cunanans bevegelser de siste to månedene. Mye tyder på at han har bodd storparten av tida i Florida.

New York neste?

Etter skyteepisoden har han trolig skiftet identitet igjen, mener politiet. Han har tidligere endret hårfarge og frisyre, anskaffet briller, anlagt bart og endret navn for å lure politiet.

På et av hotellrommene lå det igjen utstyr til hårfarging og rester av hår.

Politiet innser at Cunanan kan ha unnsluppet dem i Florida og at han kanskje er på vei nordover, mot New York. Noe som styrker denne teorien er at han i en dagbok som ble funnet i San Diego etter drapet på et av sine ofre, David Madson, skrev: «Trenger jeg å gjemme meg bort, blir det i New York.»

Millionbyens elite har nettopp innledet sine sosietetsball, som samler noen av verdens rikeste og mest berømte personer.

Cunanan lurte seg for noen år siden inn på disse sosietetsballene på jakt etter smaken av rikdom og berømmelse.

Nå er sikkerheten styrket rundt celebritetene i New York, som siden drapet på John Lennon utenfor den fasjonable Dakota-bygningen på Manhattan i 1980, har lært seg å leve med drapsfaren.

ALDRI ALENE: Sylvester Stallone beveger seg ikke en meter uten livvakter.