Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hollywood til Haugesund

Det går et sus av Hollywood over årets filmfestival i Haugesund. Etter det Dagbladet erfarer står både Jodie Foster, Julia Roberts, John Travolta, Nicholas Cage, Kim Basinger, Nick Nolte, Jack Nicholson og Shirley MacLaine på programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kommer neppe superstjernene i egne høye personer, det er deres nyeste filmer som står på lista over det som høyst sannsynlig vil bli vist på festivalen.

Én britisk verdenskjendis er også representert, for kinofilmen om Mr. Bean er Haugesund-klar. Den har fått tittelen «Bean - den store katastrofefilmen» på norsk.

Festivalledelsen forsøkte lenge å få Rowan «Bean» Atkinson til selv å kaste glans over Norges-premieren. Han kunne ikke, men regissøren kommer - og han er en nesten like morsom mann. Det er nemlig Mel Smith, halvparten av TV-serieduoen «Smith & Jones», som har laget filmen.

Populære

Fire av de Haugesund-aktuelle Hollywood-produktene er nå blant de ti mest sette filmene i USA:

«Contact» med Jodie Foster i hovedrollen, «Face Off» med John Travolta og Nicholas Cage, «My Best Friend's Wedding» med Julia Roberts og Disneys nye tegnefilm «Hercules».

Muligens kommer også «Conspiracy Theory», regissert av Norges-uvennen Richard Donner - kjent for sin evne til å hisse Hollywood opp mot sel- og hvalfangst. Denne filmen har Mel Gibson og Julia Roberts i hovedrollene og USA-premiere 8. august.

Norske premierer

Den mest publikumspopulære av dem alle er imidlertid Steven Spielbergs nye dinosaurfilm «The Lost World: Jurassic Park». Den kommer også til Haugesund, men ikke som en del av festivalens offisielle program.

Som vanlig har Haugesund-festivalen hentet en del filmer fra årets festivaler i Berlin og Cannes, blant annet er Spike Lees «Get on The Bus» og «The Sweet Hereafter» av kanadiske Atom Egoyan svært sannsynlige deltakere.

Flere av de 1500 festivalgjestene har allerede sett disse filmene. Spenningen er derfor mest knyttet til festivalens fem norske premierer - «Etterfølgeren», «Brent av Frost», «Livredd», «Halvveis til Haugesund» og «Red Indian».

Og hvis det stemmer at den britiske superregissøren Mike Leighs siste film, «Career Girls», også kommer til Haugesund, så vil den garantert skape kø foran kinoene.

Hemmelig

Filmfestivalens ledelse og byråene som distribuerer filmene har lovet hverandre å beskytte årets festivalprogram som om det var Norges Banks gullbeholdning de hadde ansvaret for. Den endelige lista over filmene til festivalens 25-årsjubileum avsløres på en pressekonferanse førstkommende onsdag.

Ingen med kjennskap til programmet vil derfor kommentere Dagbladets opplysninger, som er basert på festivalplanene slik de så ut i begynnelsen av juli.