Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hollywood vil ha jente-kos

Hollywood viser stadig større interesse for homofile og lesbiske temaer i spillefilmer. - Kommersialisering av denne typen film er bra, mener den norske filmskaperen Heidi Arnesen, som er aktuell med lesbefilmen "Some Prefer Cake".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EN BABY I ARMENE: Heidi Arnesen (29) er i Oslo for å vise fram den rykende ferske filmen "Some Prefer Cake" under filmfestivalen Skeive filmer i Filmens hus i Oslo. Foto: TOM MARTINSEN Det er slutt på de tidene hvor homo- og lesbefilm utelukkende handlet om "å komme ut av skapet" og tragiske skjebner som døde av aids.

- Når de som har de store pengene er interessert i homofile og lesbiske temaer betyr det at filmen er i ferd med å krysse over til det store publikummet, sier Heidi Arnesen.

Hun har kommet til Oslo for å vise den nyproduserte filmen "Some Prefer Cake". Filmen, som er laget i San Francisco med amerikanske skuespillere, handler om venninneforholdet mellom en lesbisk og en heterofil jente. Den ene venninnens livssituasjon som lesbisk er en normal og naturlig del av filmdramaet.

- Kira, som spilles av Kathleen Fontain, er en sympatisk figur som publikum, også fordomsfulle heterofile, kan identifisere seg med og få sympati for, sier Arnesen.

"Ellen" i NRK

Man ser stadig flere lesbiske rollefigurer i film og fjernsynsserier. Det er også nye filmer under produksjon i Hollywood i dag.

De ferskeste eksemplene man kan se i dag er kinoaktuelle "Bound", som handler om to smellvakre lesbiske jenter. I går sendte NRK første episode i den amerikanske serien "Ellen".

- Vridningen mot et større publikum har selvfølgelig skapt irritasjon i deler av det lesbiske og homofile miljøet, men jeg mener det bare er bra, sier Arnesen.

Snike inn

Heidi Arnesen ønsker å få vist "Some Prefer Cake" på "vanlige" filmfestivaler. Blant annet har hun meldt filmen på festivalene i New York, Venezia og Stockholm. I tillegg skal den vises ved andre skeive filmfestivaler i USA.

Så snart det blir tid vil Heidi Arnesen flytte til Norge for å lage film her.

- Jeg har en idé som jeg gjerne vil prøve. Jeg tror aldri jeg vil forlate det lesbiske temaet, i hvert fall vil jeg alltid passe på å snike noe inn her og der.

"Some Prefer Cake" vises 14. og 15. juni i Filmens hus i Oslo.