Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SVs landsmøte

Holmås langer ut mot LO-toppens luksusfelle-beskyldning: - Sleivete. Kunnskapsløs. Teit

Heikki Holmås mener kritikken SV ble servert i går - på eget landsmøte - var skikkelig skivebom. 

UT MOT LO-TOPP: SV-profil, og tidligere bistandsminister Heikki Holmås, langer ut mot Tor-Arne Solbakkens SV-refs. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UT MOT LO-TOPP: SV-profil, og tidligere bistandsminister Heikki Holmås, langer ut mot Tor-Arne Solbakkens SV-refs. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SV-topp Heikki Holmås reagerer kraftig på kritikken partiet hans fikk på landsmøtet lørdag.

LO-nestleder Tor-Arne Solbakken sa blant annet at SV «ikke er industrivennlig» og la til følgende:

- SV må tenke mer på hvordan pengene skal tjenes, ikke bare på hvordan pengene skal brukes.

Holmås tar tydelige ord i bruk når han skal karakterisere Solbakkens kritikk.

- Jeg synes Solbakkens kritikk av SVs industripolitikk er sleivete, kunnskapsløs og ubegrunnet. Ikke var det spesielt sjarmerende heller, sier Holmås til Dagbladet.

Eksempler

Han mener å kunne vise til en rekke tiltak som beviser at SV gjør mye for norsk industri.

- Ingen har fremmet flere forslag og ingen har gitt mer støtte til den utviklinga norsk industri nå tar - en utvikling for å være en del av framtida, for å bli klimanøytral og framtidsrettet. Det kan ikke Solbakken ha unngått å ha fått med seg.

- Kan du gi noen konkrete eksempler?

- Det var SV som fikk gjennomslag for industriens hydrogensatsing, der kull ble erstattet med vann. Det sparer miljøet enormt mye. SV har stått sammen med andre partier for å slå tilbake på regjeringens kutt i CO2-kompensasjonsordningen og vi har gitt industrien støtte til omstilling og mer støtte til karbonfangst- og lagring. Og det er vi som har drevet gjennom trekullsatsingen til Elkem.

Omtrent likt med Frp

7 prosent av LOs medlemmer stemmer SV, ifølge LOs egne tall. Det er marginalt bedre enn Frp - som mottar stemmer fra 6,8 prosent av LOs medlemmer. - Solbakken tror SV trenger å heve sin industriprofil for å økte populariteten i LO, og kom med en klar oppfordring til et samlet SV-landsmøtet om å tenke mer på industrien da han talte.

På spørsmål fra Dagbladet om SVs politikk er industrifiendtlig, svarte Solbakken slik:

- Ikke direkte industrifiendtlig. Men SV er ikke industrivennlig, heller.

- Teit

Holmås sier dét er retorikk han ofte hører fra Arbeiderpartiet.

- Jeg synes det han sa var teit. Det viser at Solbakken er en Ap-mann, og dette er typisk sånne ting som Ap sier til SV. Jeg forventet bedre av en LO-topp som kommer til en alliert og skal gi kloke råd før valget, sier Holmås.

Solbakken beskyldte også SV for å ha gått en slags luksusfelle, hvor partiet bruker mer penger enn de klarer å få inn til staten.

- Og det er helt meningsløst. Vi har mindre oljepenger i våre alternative budsjetter enn Arbeiderpartiet, kontrer Holmås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media