- MÅ GÅ: SV-veteran Stein Ørnhøi mener at partilederkandidat Heikki Holmås må innse nederlaget. Det er på tide at Holmås trekker seg, mener Ørnhøi.                                       Foto: Keith Hammett
- MÅ GÅ: SV-veteran Stein Ørnhøi mener at partilederkandidat Heikki Holmås må innse nederlaget. Det er på tide at Holmås trekker seg, mener Ørnhøi. Foto: Keith HammettVis mer

- Holmås må trekke seg

SV-veteran ber Holmås pakke snippesken og innse nederlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstreparti-veteran Stein Ørnhøi mener at partilederkandidat Heikki Holmås må innse nederlaget. Det er på tide at Holmås trekker seg, mener Ørnhøi.

- Nå har denne prosessen gått i partiet i uker og måneder, og det er ingenting som tyder på at resultatet blir noe annet enn det alle mente det ville bli da Kristin Halvorsen sa at hun ville trekke seg, sier Ørnhøi til Dagsavisen.

Han gir klar beskjed om at Holmås bør trekke seg fra kampen om ledervervet.

- Det blir misbruk av energi å holde på med dette. Hadde det vært en reell konflikt, og hadde det vært noen som sto på vippen og det var vanskelig å finne en avklaring, hadde det vært så sin sak. Personslagsmål er ikke et uttrykk for en høyere form for demokrati, sier Ørnhøi.

Valgkomiteen i SV innstilte mandag Audun Lysbakken som ny partileder etter Kristin Halvorsen. Seks av åtte medlemmer av komiteen vil ha Lysbakken. Mindretallet på to vil ha Holmås.

- Et av partiets mange problemer, mangelen på hode og høvding, kan rettes på ved at Heikki nå innser at han ikke blir valgt, sier Ørnhøi.

Holmås ser ingen grunn til å følge Ørnhøis oppfordring.

- I denne diskusjonen er det vel bare ett menneske som har bedt meg om å trekke meg, det er Ørnhøi. Han gjorde det allerede i september. At han nå sier det offentlig kommer knapt som noen overraskelse, sier Holmås.

(NTB)