Holmenkollen blir 600 millioner dyrere

Oslos byråd for næring og idrett går av som følge av overskridelsene.

GÅR AV ETTER 600-MILLIONER-KRONERS-SPREKK:  Her er byråd Anette Wiig Bryn sammen med skipresident  Sverre Seberg (f.v. og Skiforeningens styreleder Dag Kaas utenfor skimuseet i Holmenkollen da beslutningen om å rive Holmenkollen og bygge en ny og større bakke ble tatt. Nå har hun stilt sin plass til disposisjon etter en budsjettsprekk på 600 millioner kroner.  Foto: Lise Åserud / SCANPIX
GÅR AV ETTER 600-MILLIONER-KRONERS-SPREKK: Her er byråd Anette Wiig Bryn sammen med skipresident Sverre Seberg (f.v. og Skiforeningens styreleder Dag Kaas utenfor skimuseet i Holmenkollen da beslutningen om å rive Holmenkollen og bygge en ny og større bakke ble tatt. Nå har hun stilt sin plass til disposisjon etter en budsjettsprekk på 600 millioner kroner. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nasjonalanlegget i Holmenkollen blir 600 millioner kroner dyrere enn planlagt og Oslos byråd for næring og idrett går av som følge av overskridelsene. Prøve-VM i 2010 vil likevel gå etter planen, mener byrådet i Oslo.

Det var en rapport fra konsulentselskapet Metier som viste at nasjonalanlegget kan bli hele 600 millioner dyrere enn forutsatt og få en prislapp på hele 1,8 milliarder kroner.

Som en konsekvens har byråd Anette Wiig Bryn stilt sin plass til disposisjon og byrådsleder har valgt å etterkomme Wiig Bryns ønske.

Inntil videre er byråd Jøran Kallmyr (Frp) konstituert som byråd også for næring og idrett. Kallmyr er allerede byråd for miljø og samferdsel.

Alle feilvurderte Årsaken til overskridelsene er at prosjektet er blitt mer omfattende og komplekst enn det som var mulig å forutse da arbeidet startet, sier den avtroppende byråd i en kommentar.

Hun mener prosjektet har utviklet seg til å bli et mer ambisiøst prosjekt enn man først trodde. Rapporten fra Metier viser at prosjektledelse, rådgivere og arkitekter har undervurdert konsekvensene av sterkt tidspress.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer