Holmenkollen brant i natt.

- Antagelig ikke påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Brannvesenet i Oslo rykket natt til lørdag ut til Holmenkollen i Oslo hvor toppen på holmenkollbakken sto i full brann.

- Saken skal etterforskes av brannavsnittet, men vi har ikke grunn til å tro at brannen er påsatt, sier operasjonsleder Gunn Anita Bjørnebakk, til Dagbladet.no.

Det var høye flammer og ifølge vitner Dagbladet.no var i kontakt med kunne brannen sees fra Oslo sentrum.

- Vi fikk melding kl. 2350 om at det var flammer i toppen av Holmenkollbakken. Vi kom opp og der brenner det kraftig. 3 biler, 12 mann klatret opp, sier operasjonsleder for brannvesenet i Oslo, Kai Hagberg til Dagbladet.no.

Brannvesenet skal nå ha kontroll på brannen.

- Klokken kvart på ett ble brannen slukket og etterslukningsfasen har begynt. Vi aner ikke hvordan brannen begynte. Det tenker vi ikke på før etterpå, sier Hagberg.

Arbeidet med rivingen av nasjonalmonumentet ble påbegynt tidligere denne uken.

Dette arbeidet innebærer blant annet omfattende arbeid med sveising og vinkelsliper, noe som kan føre til ulming og brann.

Holmenkollen brant i natt.
I FULL BRANN: Brannvesenet rykket fredag kveld ut til hoppbakken i Holmenkollen. Det kjente landemerket sto i full brann. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
I FULL BRANN: Brannvesenet rykket fredag kveld ut til hoppbakken i Holmenkollen. Det kjente landemerket sto i full brann. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer