Holmestrand-veien åpnes kl. 05

Etter alt å dømme vil veien gjennom Holmestrand gjenåpnes klokka 05 i morgen, mens jernbanelinja sannsynligvis vil bli åpnet for trafikk først fra klokka 12.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den store «Paven» som truet E18 og Holmestrand jernbanestasjon, ble sprengt bort tre minutter over klokka 11 i dag. En liten «mini-pave» henger fortsatt igjen, og vil bli fjernet neste uke.

 - Det er to forutsetninger for å åpne veien klokka 05, sier informasjonsleder Ann Karin Midtgaard til Dagbladet :på nettet.

Må vurderes

- For det første må vi bli ferdige med å rense løse steiner og blokker i fjellveggen, og for det andre må vi vurdere resultatet av en geoteknisk undersøkelse som vi vil foreta mellom klokka 03 og 04 i natt, sier Midtgaard.

 Mens veien er stengt blir all motortrafikk nordfra dirigert inn på riksvei 32 i Sande og videre sørover på riksveg 35. Trafikk fra sør ledes til riksvei 35 ved Kopstad og riksvei 32 ned til Sunde.

 Fra Oslo-området blir trafikk som skal til steder sør for Holmestrand anbefalt å ta ferje fra Moss til Horten, og kjøre riksvei 19 ut til E 18.

 Jernbanesporet holdes foreløpig stengt.

 - Vi vil gjennomføre en ny geologisk undersøkelse i dagslys i morgen, og håper å gi klarsignal til å åpne jernbanelinja klokka 12, sier Midtgaard.