Holmestrand-veien åpnet i formiddag

Statens vegvesen tar sjansen på å åpne riksvei 315 gjennom Holmestrand selv om en del av veibanen er sunket seks centimeter. Grunnen har nå vært stabil i over 24 timer. Også jernbanen vil sannsynligvis åpne til rushet i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Etter vår vurdering er det helt trygt å ferdes gjennom Holmestrand, men vi gir ingen garantier på naturens vegne, sier informasjonsleder Ann Karin Midtgaard i Statens vegvesen til Dagbladet :på nettet i formiddag.

Informasjonssjef Ann Karin Midtgaard i Statens vegvesen vurderer sikkerheten på riksvei 315.

 Det er leire i grunnen under veien. Veien hadde sunkte opptil seks centimeter der steinmassene fra «Paven» hadde falt ned.

 Den 9000 tonn tunge steinblokka «Paven» over E 18 nord for Holmestrand-tunellen ble sprengt bort i går formiddag. Rydningsarbeidet pågår fortsatt.

 - Vi fikk ned de siste løse steinblokka med en sprengning rett før klokka 10.30 i formiddag. Nå gjenstår det bare mindre renskingsarbeid med spett, sier Midtgaard.

Ett jernbanespor

Klokka 12 ga Statens vegvesen klarsignal til å ta i bruk ett spor på jernbanelinja gjennom Holmestrand. Jernbaneverket undersøker nå sporet og det elektriske systemet, og tar sikte på å gi grønt lys til NSB å sette igang trafikken sørover til rushet i ettermiddag.

 Det vil fortsatt være store forsinkelser på jernbanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer