Holmestrand-veien åpnet i formiddag

Statens vegvesen tar sjansen på å åpne riksvei 315 gjennom Holmestrand selv om en del av veibanen er sunket seks centimeter. Grunnen har nå vært stabil i over 24 timer. Også jernbanen vil sannsynligvis åpne til rushet i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter vår vurdering er det helt trygt å ferdes gjennom Holmestrand, men vi gir ingen garantier på naturens vegne, sier informasjonsleder Ann Karin Midtgaard i Statens vegvesen til Dagbladet :på nettet i formiddag.

Informasjonssjef Ann Karin Midtgaard i Statens vegvesen vurderer sikkerheten på riksvei 315.

 Det er leire i grunnen under veien. Veien hadde sunkte opptil seks centimeter der steinmassene fra «Paven» hadde falt ned.

 Den 9000 tonn tunge steinblokka «Paven» over E 18 nord for Holmestrand-tunellen ble sprengt bort i går formiddag. Rydningsarbeidet pågår fortsatt.

 - Vi fikk ned de siste løse steinblokka med en sprengning rett før klokka 10.30 i formiddag. Nå gjenstår det bare mindre renskingsarbeid med spett, sier Midtgaard.

Ett jernbanespor

Klokka 12 ga Statens vegvesen klarsignal til å ta i bruk ett spor på jernbanelinja gjennom Holmestrand. Jernbaneverket undersøker nå sporet og det elektriske systemet, og tar sikte på å gi grønt lys til NSB å sette igang trafikken sørover til rushet i ettermiddag.

 Det vil fortsatt være store forsinkelser på jernbanen.

 E18 gjennom Holmestrand-tunnelen vil trolig åpne i løpet av neste uke.