Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holmlia ble mørklagt i en drøy halvtime. Da slo unge ruteknusere og butikktyver til

Store deler av Sørøst-Oslo mørklagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld ble store deler av Sørøst-Oslo, samt områdene Nesoddtangen, Ski og Follo rammet av et strømbrudd. De fleste kundene fikk strømmen tilbake i løpet av et kvarters tid, men i bydelen Holmlia ble strømmen borte i 35 minutter.

I løpet av den tida slo flere ungdommer til mot butikker. Blant annet ble en rute knust, og varer ble nasket fra en Narvesen-kiosk.

Flere bortvist Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt, forteller om kaotiske tilstander på Holmlia da strømmen gikk.

- Det var mye folk ute på Holmlia akkurat da. Etter vår info var det en trafostasjon på Rosenholm som var slått ut som førte til strømbruddet. Det var helt mørkt, og heller ikke noen gatelys som var på, sier han.

Han sier det var spesielt mange ungdommer i området, og flere av disse gjorde ugagn da bydelen ble mørklagt.

- Det var en del uærlige kunder som stjal varer og stakk. På engrønnsaksbutikk ble en rute knust i samme momentet. Det var mange ungdommer som løp fra stedet da politiet kom, sier Stokkli.

Han forteller at politiet kontroll på en del av ungdommene, men dårlig med beskrivelser på ruteknusere.


- Vi har ikke pågrepet noen, men fått personalia på noen, og bortvist en del personer fra Holmlia for 24 timer. Jeg har ikke helt oversikt over hvor mange. Vi opplevde det som at disse utnyttet mørket til å gjøre ugagn, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Transformator-trøbbel Informasjonssjef i Hafslund Nett, Morten Schau, opplyser til Dagbladet i 22.30-tida at alle deres kunder har fått strømmen tilbake.

- Strømbruddet skjedde 21.35, og de fleste fikk strømmen tilbake etter et kvarters tid, sier Schau til Dagbladet.

- Alle har fått strømmen tilbake. Ifølge Hafslund fikk de siste kundene tilbake strømmen 22.10. Det gjelder også på Holmlia. Vi har hatt en feil i Follo transformatorstasjon, men vi vet ikke hva feilen skyldes ennå, eller hva som er årsaken til strømbruddet, sier pressevakt i Statnett Marte Nilsson til Dagbladet.


Hele Norges coronakart