Holmlia-elevene rystet over løslatelsene

Elever og lærere på Holmlia er sjokkert og rasende over at tre av de fem siktede ble løslatt tidligere i dag. - Jeg skjønner ikke at det går an, sier elevrådsleder Thea Sande til Dagbladet.no. Hun frykter for hva som nå vil skje. Se videointervju med Thea

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Elevene er sinte. Dette hjelper ikke så mye på sinnet og redselen. Jeg skjønner ikke at det går an. Det må ha skjedd noe gæernt, sier en oppgitt elevrådsleder.

- Hvordan reagerer elevene?

- Det kommer til å bli..... (pause) jeg tør ikke si hva som vil skje.

- Det er mange følelser i sving. Dette er ikke så veldig positivt. Senest i går lovte politiet at de ville bli varetektsfengslet.

- Sinnet vil nok gå utover politiet, sier Sande.

Også lærer Teddy Kjendlie er sjokkert.

- Dette lyder helt uforståelig. Kan det være klart i løpet av en dag eller to at de tre ikke har vært med på dette? Det må da være en fare for nye handlinger. De har jo rulleblad. Dette strider mot den allemenne rettsopfattelse, sier Kjendlie til Dagbladet.no.

- Vi er opprømte. Skal disse virkelig slippe fri? På lærerværelset har ingen av oss tenkt muligheten av at dette skulle skje, sier Kjendlie.

Akkurat nå er det minnesamvær for Benjamin i kirken på Holmlia.

SINNE OG REDSEL: Elevrådsleder Thea Sande ved Homlia skole er skuffet over at forhørsretten i dag løslot tre av de drapssiktede.