Holmlia-siktet i varetekt i skogshytte

Den 17 år gamle jenta fra Kristiansand som er en av de siktede etter Holmlia-drapet, holdes i varetekt på en øde hytte i skogen, hvor hun spiller kort og går turer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med sin forsvarer, advokat Harald Johannessen, kom den 17 år gamle jenta søndag fram til at lagmannsrettens kjennelse om fire ukers varetektssurrogat ikke skal påkjæres til Høyesterett.

Greit med ro

- Dette betyr ikke at hun vedgår noe som helst i forhold til politiets teori om psykisk medvirkning til handlingen, sier advokat Harald Johannessen til NTB.

Ut fra en totalvurdering har han og jenta kommet fram til at varetekten i regi av barnevernet er greit, slik situasjonen nå er.

- Hun er på en øde hytte i skogen i Kristiansand-området. Sammen med to ansatte fra barnevernet går hun turer og spiller kort. Med så mye oppmerksomhet som det har vært i denne saken, er vi kommet til at det kan være greit om hun får litt ro rundt seg, sier advokat Johannessen til NTB.

Ikke saksbehandlingsfeil

Rent juridiske vurderinger ligger også til grunn for ikke å påkjære kjennelsen i Borgarting lagmannsrett til Høyesterett.

- Høyesterett skal jo ikke vurdere fakta i saken, kun lovanvendelse og saksbehandlingsfeil. Og jeg kan egentlig ikke se at det er gjort noen saksbehandlingsfeil her, sier advokat Harald Johannessen til NTB.

Avgjør mandag

Den 17 år gamle jenta har fått såkalt varetektssurrogat, noe som altså betyr at hun ikke er fengslet på vanlig måte, men at hun blir tatt hånd om av barnevernet. Hun har brev- og besøkskontroll og medieforbud.

Fem andre personer er varetektsfengslet og siktet etter drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo fredag 26. februar. Joe Erling Jahr (19) er varetektsfengslet i København. Ole Nicolai Kvisler (21) og Veronica Andreasen (17) ble fengslet tirsdag for en uke siden, og har akseptert kjennelsen.

Advokatene til Erik Lauritsen (20) og Petter Gundersen (21), Marte Svarstad Brodtkorb og Sven Ivar Sanstøl, sier til NTB at de vil bestemme seg mandag om kjennelsen fra lagmannsretten blir anket til Høyesterett.

(NTB)