Holocaust-fornektere dominerer nettsøk. Nå vil Google luke ut informasjon fra upålitelige kilder

- Vi utvikler metoder for å løse problemene.

UPÅLITELIG INFORMASJON: Nettgiganten Google jobber med å forhindre at falske nyheter og upålitelige nettsider dominerer nettsøk. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
UPÅLITELIG INFORMASJON: Nettgiganten Google jobber med å forhindre at falske nyheter og upålitelige nettsider dominerer nettsøk. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google jobber med å luke ut informasjon fra upålitelige kilder etter å ha blitt gjort oppmerksom på at holocaust-fornektere dominerer nettsøk.

I forrige uke viste avisen The Guardian at det politisk høyreorienterte nettstedet Stormfront topper svarene på spørsmålet «Skjedde holocaust?», skrevet på engelsk.

I en uttalelse fra nettgiganten Google står det at deres mål er å tilby pålitelige svar og samtidig ivareta bredde og variasjon i innhold fra ulike kilder.

- Å bedømme hvilke sider som best svarer på spørsmål og andre søk er en utfordring, og vi får det ikke alltid til, opplyser selskapet bak verdens ledende søkemotor.

- Når upålitelig informasjon treffer høyt i svar på nettsøk, velger vi å utvikle metoder for å løse problemene, framfor å fjerne nettsidene manuelt, heter det i uttalelsen.

Selskapet legger til at de kontinuerlig endrer algoritmene for å kunne viderebringe mer troverdig innhold og bidra til høyere kvalitet på nett.

(NTB)