Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holocaust-museum trekker tilbake pris gitt til Suu Kyi

Holocaust Memorial Museum trekker tilbake menneskerettighetsprisen de ga Myanmars leder Aung San Suu Kyi i 2012.

FÅR IKKE PRIS LIKEVEL: Nobels fredsprisvinner Aung San Suu Kyi på et besøk i Oslo. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
FÅR IKKE PRIS LIKEVEL: Nobels fredsprisvinner Aung San Suu Kyi på et besøk i Oslo. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for dette, opplyser museet, er at Suu Kyi har mislyktes å fordømme de militære styrkenes «brutale kampanje» mot rohingyaer i Myanmar.

Suu Kyi ble tildelt Elie Wiesel-prisen i 2012 for sin «lange motstand mot et militærdiktatur» og for sitt arbeid for fred og menneskerettigheter på vegne av folket i Myanmar.

– Vi hadde håpet at du, som en vi har feiret for sitt engasjement for menneskeverk og menneskerettigheter, ville ha gjort noe for å fordømme og stoppe de brutale handlingene og vise solidaritet med rohingyaene, heter det i en uttalelse fra museet onsdag.

Suu Kyi ble også tildelt Nobels fredspris i 1991.

Siden 25. august har anslagsvis 750.000 rohingyaer flyktet fra Myanmar til Bangladesh etter en offensiv fra regjeringsstyrker i delstaten Rakhine. Fra før bodde det om lag 400.000 rohingyaer i flyktningleirer i Bangladesh.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!