Holstad: - Fyren kan ikke være vel bevart

Tromsdal: - Han er leietakeren fra helvete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg er ferdig med den fyren, jeg vil egentlig ikke se ham igjen, sier Henning Holstad.

I dag braket han sammen med Christer Tromsdal i retten for åttende gang. Holstad, som er leder av helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune, har hittil gått seirende ut av alle rundene.

- Nå har han satt i gang den åttende rettsprosessen. Nå må fyren snart stoppe, sier Holstad.

Tromsdal har denne gang gått til sivilt søksmål mot Holstad.

Holmstad og Tromsdal knapt hverandres blikk i Oslo tingrett i dag. Holstad hadde rett nok tillatelse til å være borte før lunsj, men forholdet mellom leietakeren og eieren er mildest talt iskaldt.

- Jeg har tilbudt ham et forlik og tilbudt meg å si fra meg 150 000 kroner. Men det vil de ikke svare på en gang, sier Holstad.

- Leietakeren fra helvete

Christer Tromsdal tar på sin side heller ikke fram de mest rosende adjektivene når han beskriver Henning Holstad.

IKKE PÅ TALEFOT: Henning Holstad og Christer Tromsdal møtte hverandre i retten igjen i dag. Foto: Sindre Granly Meldalen
IKKE PÅ TALEFOT: Henning Holstad og Christer Tromsdal møtte hverandre i retten igjen i dag. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

- Han er leietakeren fra helvete, sier han til Dagbladet.no.

I retten i dag sa Tromsdal at han egentlig leita etter den perfekte leietakeren.

- Fant du ham i Henning Holstad?

- Jeg kan ikke si det, nei.

- Kunne ikke sies opp

Tromsdal og Holstad krangler om leieforholdet til Tromsdals leilighet på Aker Brygge, som Frp-politikeren Holstad har leid de siste åra. Tromsdal har forsøkt å si opp leieavtalen en rekke ganger og til og med kastet Holstad ut av leiligheten ved en anledning.

Men Holstad nekter å flytte ut før leieavtalen går ut i februar 2008. Han mener det ikke er mulig å si opp leieavtalen, og har hittil fått medhold i de tidligere rettsprosessene om dette.

- Da Holstad inngikk avtalen ble det uttrykkelig uttalt at leieforholdet skulle vare ut februar 2008 og at den ikke kunne sies opp, sa advokatfullmektig Bjørn Erik Mørkved i Oslo tingrett i dag.

Holstad: - Fyren kan ikke være vel bevart

- Vi ser at dette skulle vært avtalt skriftlig, men det er fullt mulig å inngå muntlige avtaler i tillegg til en vanlig kontrakt, sa advokatfullmektigen.

Advokatfullmektig kom med følgende grunn til at Holstad har valgt å bli boende i leiligheten så lenge:

- Holstad trengte et stabilt leieforhold til etter valget høsten 2007.

- Etter at han ble kastet ut av leiligheten av Tromsdal bodde han noen dager på hotell. Han bestemte seg for å reagere på dette. Hvis han trakk seg da, ville det framstå som at Tromsdal hadde vunnet saken, sa advokatfullmektig Mørkved.

På hotell for 140 000 kroner

Tromsdals advokat, Marius Gjetnes, sa i Oslo tingrett i dag at Tromsdal siden våren 2006 har «levd som en nomade» fordi han ikke har fått kastet ut Holstad. Blant annet bodde han på hotell sommeren 2006 for 140 000 kroner.

Tromsdal flyttet fra leiligheten på Aker Brygge i 2005 fordi hans daværende samboer ble syk og ville flytte ut av Oslo sentrum. De to kjøpte et hus i Røyken, og flyttet dit.

Tromsdal leide først ut leiligheten til et selskap, som brøt kontrakten nesten umiddelbart. Han leide den videre til en annen part, som igjen overførte kontrakten til Henning Holstad, med Christer Tromsdals velsignelse.

Da Tromsdals samboer ønsket å flytte til sin mor i Drammen, ville han flytte tilbake til leiligheten på Aker Brygge.

Partytelt på terrassen

Tromsdal har etterpå reagert på en rekke forhold i leiligheten, blant annet at han skrudde fast et partytelt på terrassen.

Tromsdal har forøvrig begjært Holstad konkurs for andre gang. Konkursbegjæringen er ikke behandlet.

Holstads leiekontrakt går ut i februar 2008, altså om omtrent et halvt år.

- Hvorfor går du på en ny runde nå, kunne du ikke bare ha venta til kontrakta gikk ut?

- Jeg er drittlei av å ikke ha noe sted å bo. Det har kosta meg for mye tid og penger, jeg kan ikke risikere å miste mer, jeg må gjøre det jeg kan for å redusere tapet. I tillegg føler jeg at det er en risiko for ytterligere skader i leiligheten, sier Tromsdal.

- Hvorfor har dere ikke villet gå med på forliket Holstad har presentert?

- Jeg kan være villig til å inngå et forlik. Men da må det være en mening med det. Det er det ikke nå. Men det tyder på at han har noen penger å komme med.

Henning Holstad skjønner ikke hvorfor Christer Tromsdal har gått til retten nok en gang.

- Jeg synes det er et direkte misbruk av rettsvesenet. Legalt sett er det greit, men det er jo ikke noe nytt i saken, sier Holstad til Dagbladet.no.

- Hvorfor har du ikke flyttet ut av leiligheten tidligere?

- Da ville jeg blitt stående igjen som den store dusten. Jeg fikk egentlig ikke sjansen til å trekke meg ut, før saken eksploderte i media.

Tromsdal avviser at han bedriver et misbruk av rettsvesenet.

- Det er dessverre den eneste muligheten for å få saken ut av verden. Det er umulig å forholde seg til folk som ikke gjør opp for seg ordentlig, sier Tromsdal.