Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holstad hadde ikke utreisetillatelse

Henning Holstad hadde ikke tillatelse til å reise ut av landet, fordi han er under etterforskning etter en personlig konkurs på 30 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bostyrer Bjørn Køhler Myrseth sier til VG at han ble svært forbauset over å høre at Holstad er i Togo. Han sier det er mistanke om at Holstad har skjult midler i skatteparadiset Gibraltar. Den største kreditoren er Oslo kemnerkontor, med 16,2 millioner kroner utestående.

Ifølge konkursloven skal skyldneren ikke reise ut av landet uten samtykke fra skifteretten. Det hadde ikke Holstad.

- Han lovet å bli i landet, derfor ble han ikke fratatt passet, sier Køhler Myrseth.

- Vi er lurt trill rundt

Holstad og hans 31-årige kollega, som ble fengslet i Togo for to uker siden, ble torsdag avhørt av forhørsdommeren i justispalasset i Lomé. Begge sier til Dagbladet at de ikke har gjort noe ulovlig, og mener siktelsen om besittelse av narkotika og militært materiell er «sprøyt». Holstad sier han er blitt lurt trill rundt av forretningsforbindelsene sine.

Holstad skal ifølge Dagbladet ha hatt kontakt med kona til opprørslederen Foday Sankoh som ble arrestert i Sierra Leone tidligere i år. De skal også ha hatt kontakt med nigerianske forretningsmenn under sitt opphold i Togo.

Familien vil kontakte UD

Holstads familie sier de fredag vil ta kontakt med Utenriksdepartementet for å be om hjelp.

Holstad og hans 31-årige venn var på ferie i Togo da de ble hentet av politiet 20. september etter å ha blitt skygget av det togolesiske politiet. Etter å ha tilbrakt 49 timer på en lokal politistasjon ble de to flyttet til fengselet i Lomé. Fengselet skal være i dårlig forfatning og de sanitære forholdene svært dårlige. Holstad og kollegaen deler celle med ti andre fanger.

(NTB)