SIKTET FOR GROVT HELERI: Frp-politiker og forretningsmann Henning Holstad. Han nekter straffskyld.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
SIKTET FOR GROVT HELERI: Frp-politiker og forretningsmann Henning Holstad. Han nekter straffskyld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .Vis mer

Holstad, ifølge sin advokat: - Jeg har ikke tenkt til å bli med på politiets spill

Frp-politiker Henning Holstad nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-politiker Henning Holstad (63) ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet har siktet han og straffedømte Imran Saber for grovt heleri av sju millioner kroner i tidsperioden 2005 til i dag.

Holstad og Saber nekter straffskyld.

I dag ble Holstad framstilt for varetektsfengsling. NTB skriver at politikeren holdt et følelsesladd innlegg om hvorfor han nekter å forklare seg i saken, og hvorfor han mente det ville være feil å fengsle ham

- Jeg har ikke tenkt å bli med på politiets spill. Jeg har ingen mulighet til å gjøre noe med bevisene. Jeg kan ikke gjøre noe med det som ligger i Brønnøysund, sa politikeren i retten, ifølge sin forsvarer, Tom H. Glosimot, melder NTB.

Holstad er 5. varamedlem for Frp i Oslo bystyre. Han har, ifølge gruppeleder Carl I. Hagen, ikke vært tilstede på gruppemøtene i partiet siden 2013. Tidligere var Holstad gruppeleder og komitéleder for partiet.

- Hvis han er skyldig er det veldig trist og han har ført oss bak lyset også. Dette er veldig fjernt fra hva jeg ville tro, sier Hagen til Dagbladet.

Holstad tok betenkningstid etter dagens kjennelse.

- Jeg er tilfreds med at retten deler vår oppfatning. Dette vil gi oss tid til å arbeide videre, var politiadvokat Asmund Riegels kommentar til NTB til kjennelsen.