Holstad skjeller ut Heiberg

I et nytt brev fra Henning Holstads skjeller han ut Togos konsul Gerhard Heiberg. - I Norge er det ikke tradisjon for å gå til sengs med fienden, skriver Frp-kjendisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henning Holstad og Gerhard Heiberg fortsetter å krangle i brevs form. I et nytt brev, som Dagbladet har fått tilgang til, kommer Holstad med kraftig verbalt skyts mot den kjente næringslivslederen.

- Etter at jeg nylig ble oppmerksom på at du den 27. juni i år tiltrådte som styreleder i Flyktningerådet, føler jeg det tvingende nødvendig og på nytt anmode deg om å frasi deg ditt verv som generalkonsul i Norge for det vestafrikanske landet Togo. Bakgrunnen er hva jeg opplever som uakseptabel og umoralsk rolleblanding av to verv, skriver Holstad.

Brev-krangel

Henning Holstad ble arrestert i Togo sammen med en forretningspartner for halvannen måned siden, siktet for besittelse av narkotika og krigsmateriell. De ble etterhvert løslatt, og togolesiske myndigheter frafalt alle anklagene.

Gerhad Heiberg er Togos konsul i Norge. Da Holstad kom hjem til Norge etter sitt afrikanske eventyr, skrev han et langt brev til IOC-medlemmet. Holstad mener Heiberg bør trekke seg som konsul for et land som er «gjennomkorrupt fra topp til tå.»

Heiberg reiste på en liten visitt til landet, og skrev et svarbrev der han tok for seg Holstad-saken i detalj.

FrP-kjendisen skriver videre i det nye brevet:

- Du tror ikke et øyeblikk på mine opplevelser, og vil fortsette som generalkonsul. Dette vervet, som representant i Norge for det Amnesty stort sett karakteriserer som et korrupt militærdiktatur, finner du tydeligvis helt uproblematisk å kombinere med styreledervervet i Flyktningerådet. Min mening er at det er totalt forkastelig og et tegn på sviktende vurderingsevne.

Svar på tiltale

Gerhard Heiberg er for tiden på reise og er ikke tilgjengelig for kommentar. Men Henning Holstad får svar på tiltale fra leder i Flyktningerådet, Steinar Sørlie.

- Dette er et noe søkt forsøk på å så tvil om Gerhard Heibergs engasjement og troverdighet. Dessuten arbeider vi ikke i Togo, sier Sørlie.

- Vi må huske på at Heiberg har kommet med kritikk av systemet i Togo - på bakgrunn av Amnestys rapporter. Vi synes det er viktig å opprettholde en dialog med regimer som har svin på skogen, deriblant Togo. Vi har aldri vært i tvil om at at Heiberg står opp og kjemper for menneskerettigheter!