TOK FYR: Mark Wilson satt på høyresiden av flyet, nært der det tok fyr. Foto: AP Photo/Rocky Mountain News/Scanpix
TOK FYR: Mark Wilson satt på høyresiden av flyet, nært der det tok fyr. Foto: AP Photo/Rocky Mountain News/ScanpixVis mer

- Holy ***** shit, flyet mitt har krasjet

Mike Wilson twitret direkte fra flykrasjet på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et fly med 112 mennesker om bord kjørte av rullebanen og tok fyr i Denver i delstaten Colorado i lørdag kveld.

Rundt 40 personer ble skadet i ulykka, men alle overlevde.

Mike Wilson var en av passasjerne som ikke ble skadet.

Men han får nå oppmerksomhet i medier verden over fordi han, som den engelske avisa Guardian skriver, trolig er den første i verden som har twittret om et flykrasj han var involvert i rett etter at det skjedde.

Holy fucking shit
Minutter etter krasjen sendte Wilson følgende melding med mobiltelefonen til de som følger ham på Twitter:

TWITRET I VEI: Mark Wilson meldte om flykrasjen på Twitter. Faksimile
TWITRET I VEI: Mark Wilson meldte om flykrasjen på Twitter. Faksimile Vis mer

«Holy fucking shit — jeg var nettopp i en flyulykke».

Han fulgte hurtig opp:

«Han som var til venstre for meg åpnet døra og vi kom oss ut. Jeg kom meg ut så fort jeg kunne fordi jeg fryktet at den høyre vingen kunne eksplodere under brannen».

Flyets understell ble revet av, og hele høyresiden av flyet ble utbrent før ilden ble slukket.

Ville ha drink

En stund etter ulykka sendte Wilson ut melding, som en kan anta var lettere ironisk, der han beklaget at han ikke fikk en gratis drink av flyselskapet som plaster på såret.

«Du blir vettskremt, redder deg ut av et brennende flyvrak og de vil ikke en gang gi deg en vodka-tonic», konstaterer han.

TWITRET: Slik presenterer Mark Wilson seg på sin egen Twitter-side.
TWITRET: Slik presenterer Mark Wilson seg på sin egen Twitter-side. Vis mer

Wilson har i det hele tatt en imponerende liste oppdateringer fra tida etter ulykka. Den britiske avisa Times kommenterer det hele på denne måten: En dag vil det kanskje inkluderes i sikkerhetsinstruksene på flyet at det ikke er lov å twitre om en eventuell krasj før en er ute av flyet.

Du kan selv lese Wilsons oppdateringer på Twitter.

Han har også twitret om at han er blitt intervjuet av NBC og Fox News, og konstatert at han ikke har noe ønske om å bli kjendis, men at han takker for alle som har tatt kontakt og vist omsorg.

ALLE KOM SEG UT: Men flyet fikk omfattende skader. 40 personer ble skadet i ulykka. Foto: AP Photo/Rocky Mountain News/Scanpix
ALLE KOM SEG UT: Men flyet fikk omfattende skader. 40 personer ble skadet i ulykka. Foto: AP Photo/Rocky Mountain News/Scanpix Vis mer

Minibloggetjenesten Twitter, som av Dagbladet.no?s kommentator Jan Omdahl har blitt kalt det nye Facebook, ble brukt aktivt av mange som opplevde terrorangrepet i Mumbai, og flere større nyhetsmedier fulgte Twitter-rapportene.