«Holy shit. Skal si den dagen her tok en wrong turn»

Tiltalte (25) sendte sms til venn og slettet sin Facebook-profil drapskvelden, mener aktor.

MISTENKTE FROSTSKADER: Her føres 25-åringen tilbake til varetekt etter en tur på sykehus etter at han ble funnet i 16.15-tida 7. januar. Foto: Ron Holan
MISTENKTE FROSTSKADER: Her føres 25-åringen tilbake til varetekt etter en tur på sykehus etter at han ble funnet i 16.15-tida 7. januar. Foto: Ron HolanVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Den tiltalte 25-åringen erkjente å ha slått Linn Sandtrøen (29) med en flaske natt til 6. januar i år, men han sa han ikke visste om han drepte sin studentnabo. Han er tiltalt for å drapet og for å ha mishandlet liket etterpå.

Tirsdag 5. januar var naboene Sandstrøen og tiltalte i hennes leilighet. De så på film, det svenske dramaet «Så som i himmelen». De drakk alkohol og det ble brukt metaamfetamin, ifølge statsadvokat Per Morten Schjetne.

Han holder sitt innledningsforedrag før tiltalte skal forklare seg. Han gikk i grove trekk gjennom hendelsesforløpet slik de ser det.

- Slettet Facebook Tidligere på kvelden var det en tredje person i leiligheten, men skal ha dratt i 21-tida. Igjen satt Sandtrøen og tiltalte.

Elektroniske spor er en sentral del for påtalemyndigheten for å beskrive hendelsesforløpet og tiltaltes bevegelser drapsnatta. 25-åringen sier han ikke husker, men mobiltelefonbruk og kioskbetaling skal oppklare deler av dette, mener Schjetne.

Klokka 20.54 sendte tiltalte en SMS til en venn: «Holy shit. Skal si den dagen her tok en wrong turn.», ifølge statsadvokaten.

Det har foreløpig ikke kommet fram hva som menes med innholdet i tekstmeldinga.

AKTOR OG FORSVARER: Statsadvokat Per Morten Schjetne (t.v) og tiltaltes forsvarer, advokat Christian Wiig, før rettsstart i dag. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
AKTOR OG FORSVARER: Statsadvokat Per Morten Schjetne (t.v) og tiltaltes forsvarer, advokat Christian Wiig, før rettsstart i dag. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

Etter dette viser tiltaltes mobiltelefon flere ubesvarte anrop. To av dem gikk til Sandtrøen klokka 21.21 og 22.59.

I tidsrommet 02.01 til 02.24 skal tiltalte ha vært på internett, og blant annet deaktivert sin Facebook-profil, ifølge statsadvokaten.

Harddisken til denne PCen ble senere funnet på tiltalte i båten han ble funnet i 16.15-tida den 7. januar. Politiet ble koblet inn i saken som en forsvinningssak av tiltalte. Familien hans meldte ham savnet i 13.30-tida den 7. januar. De fant mobiltelefonen til tiltalte i en bil. Funnene på den førte dem til Sandtrøens studenthybel der hun ble funnet brutalt drept.

«Alt er ok.» Fire timer senere ble tiltalte funnet, pågrepet og sendt til sykehus med mistanke om frostskader. Det var nærmere 20 minusgrader denne natta og mannen kan ha ligget under en pressenning på en båt i så lenge som 36 timer.

Også Sandtrøen sendte SMSer denne kvelden.

Klokka 21.14 fikk hun en melding fra sin mor: «Er alt ok? Fikk ikke svar da jeg ringte. Klem.»

Hun svarte 21.23: «Alt er ok. Sitter m baboen. Klem»

DNA Påtalemyndigheten mener de har DNA-spor som vil være fellende for tiltalte. Dreptes blod er funnet på et knivblad. På denne samme kniven fant de DNAet til tiltalte. Mannens fingeravtrykk ble funnet på en flaske.

DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat
DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat Vis mer

Det er også funnet andre biologiske spor i leiligheten og på Sandtrøen fra den drepte og fra en mann. Påtalemyndigheten mener de kan DNA-felle 25-åringen både for drapet og for likskjending.

- Retten må her ta stilling til om DNA-funnet tilhører en ukjent donor eller tiltalte, sa Schjetne.

Statsadvokaten innrømmet under sitt innledningsforedrag at det finnes tvil om tiltalte mishandlet Sandtrøen etter at han hadde drept henne, eller om det skjedde før drapet.

Dagbladet følger rettssaken i Trondheim utover dagen.

PÅ PLASS I RETTEN: Privatetterforsker Tore Sandberg er hyret av tiltaltes familie for å kaste lys over deler av saken, blant annet tiltalepunktet om likskjending, Foto; Hans-Martin Thømt Ruud
PÅ PLASS I RETTEN: Privatetterforsker Tore Sandberg er hyret av tiltaltes familie for å kaste lys over deler av saken, blant annet tiltalepunktet om likskjending, Foto; Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer