Homo-blad kårer Vladimir Putin til årets navn

«Hva i all verden har de gjort?», var LLH-leder Bård Nylunds første reaksjon.

UHYGGELIGE ASSOSIASJONER: Plasseringen av tittelen som årets navn - «Person of the Year» - er ikke tilfeldig valgt. Bildet viser en del av forsida på homo-bladet The Advocate.
UHYGGELIGE ASSOSIASJONER: Plasseringen av tittelen som årets navn - «Person of the Year» - er ikke tilfeldig valgt. Bildet viser en del av forsida på homo-bladet The Advocate. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

The Advocate, USAs eldste og største magasin for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, har gjort et uventet valg i sin kåring av årets person for 2014.

Russlands president Vladimir Putin har fått den vanligvis høythengende tittelen.

- «Hva i all verden er det de har funnet på?», var min umiddelbare reaksjon da jeg hørte det, forteller lederen i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) i Norge, Bård Nylund.

Men det var før han fikk høre The Advocates begrunnelse.

- Hitler-paralleller På forsida av den siste utgaven av The Advocate, hvor kåringen presenteres, er det et stort portrett av Vladimir Putin.

Tittelen «Person of the Year» er plassert rett under nesa til den russiske presidenten, på en måte som Putin selv neppe er særlig fornøyd med.

Plasseringen er slett ikke tilfeldig, bekrefter The Advocates sjefredaktør Matthew Breen i et intervju.

- Det er unektelig paralleller i måten Putin gjør homofile og lesbiske til syndebukker, og måten nazistene gjorde jøder, homofile, lesbiske Jehovas vitner og romani-folket til syndebukker, sier han til mote- og kulturmagasinet Dazeds nettutgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer