Homo-bråk i parlamentet

I Australia raser debatten etter at et parlamentsmedlem har beskyldt en homofil dommer for å kjøpe prostituerte. Beskyldningene ble servert fra talerstolen i det australske stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå hagler beskyldningene begge veier etter at den australske kabinettsekretær og senator Bill Heffernan har slengt med leppa. Heffernan er statsminister John Howards gode venn og allierte. Senatoren er i vinden etter at han snakket om den kjente høyesterettsdommeren Michael Kirby i en tale på tirsdag kveld. Kirby er åpent homofil.

Heffernan mener at dommer Kirby bedriver uanstendigheter og plukker opp unge mannlige prostituerte på gata. Og ikke nok med det: Han beskylder også den vel ansette høyesterettsdommeren for å bruke biler som betales av skattebetalerne på de lyssky turene der mannlige prostituerte plukkes opp.

Den siste beskyldningen er at Kirby benytter sin dommer-innflytelse til å kjempe for homofiles rettigheter.

Høyesterettsdommer Kirby på sin side er rasende og skjeller Heffernan ut for å være en homofob løgner.

- Senatoren homofobe uttalelser i Senatet er falske og absurde. Hvis han har slike beskyldninger, bør han gå til de rette myndigheter, ikke ærekrenke meg i Parlamentet, sier han ifølge den australske avisa Herald Sun.

- I den grad Heffernan prøver å blande seg i min utøvelse av dommergjerningen, vil jeg avvise forsøket, konstaterer han.

Kritikken mot senator Heffernan har økt i styrke. Dommere mener at senatoren har misbrukt sin rolle når han har brukt Parlamentets talerstol til å æresskjelle Kirby.

Heffernan selv krever at dommeren politietterforskes og hevder at han tidligere har bedt om dette, men at det var umulig å avhøre vitner på grunn av ung alder.

Nå er saken blitt et stridens eple mellom regjeringen og opposisjonen etter at statsminister John Howard nekter å ta avstand fra Heffernans uttalelser. Statsministeren understreker riktignok at han ikke kjente til den famøse talen på forhånd, men at Heffernan er en god venn av ham. Opposisjonen mener at Heffernan må sparkes.