Homo-bråk i parlamentet

I Australia raser debatten etter at et parlamentsmedlem har beskyldt en homofil dommer for å kjøpe prostituerte. Beskyldningene ble servert fra talerstolen i det australske stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå hagler beskyldningene begge veier etter at den australske kabinettsekretær og senator Bill Heffernan har slengt med leppa. Heffernan er statsminister John Howards gode venn og allierte. Senatoren er i vinden etter at han snakket om den kjente høyesterettsdommeren Michael Kirby i en tale på tirsdag kveld. Kirby er åpent homofil.

Heffernan mener at dommer Kirby bedriver uanstendigheter og plukker opp unge mannlige prostituerte på gata. Og ikke nok med det: Han beskylder også den vel ansette høyesterettsdommeren for å bruke biler som betales av skattebetalerne på de lyssky turene der mannlige prostituerte plukkes opp.

Den siste beskyldningen er at Kirby benytter sin dommer-innflytelse til å kjempe for homofiles rettigheter.

Høyesterettsdommer Kirby på sin side er rasende og skjeller Heffernan ut for å være en homofob løgner.

- Senatoren homofobe uttalelser i Senatet er falske og absurde. Hvis han har slike beskyldninger, bør han gå til de rette myndigheter, ikke ærekrenke meg i Parlamentet, sier han ifølge den australske avisa Herald Sun.

- I den grad Heffernan prøver å blande seg i min utøvelse av dommergjerningen, vil jeg avvise forsøket, konstaterer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer