Homo? Nå kan hørselen røpe deg

Antakelsen om at homofili kan forklares fysiologisk, kan nå være styrket: Forskere i Texas har funnet ut at homofile og bifile kvinner har svakere hørsel enn hetrofile i det indre øret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Texas-forskerne kartla forskjellen i hørsel når de gjorde en studie for det amerikanske Døveforbundet.

Det har lenge vært en debatt om homofili skyldes sosiale miljøfaktorer, eller om fysiologiske faktorer i det minste influerer folks seksuelle preferanser. Tidligere har den amerikanske forskeren Dean Hamer rapportert om en såkalt «homsegene».

De nye funnene ble publisert i går, og styrker teorien om at homofili i det minste er knyttet til utviklingen av hjernen i livmoren, melder MSNBC.

Klikke-respons

De mest oppsiktsmessige funnene ble gjort på homofile og bifile kvinner. Ifølge forsker i nevrologi ved Universitetet i Texas, Dennis McFadden, er hørselen i det indre øret for disse kvinnene mer lik menns hørsel.

Hjernen skaper en svak klikke-respons etter å ha blitt utsatt for en serie klikkelyder. Denne klikke-responsen er mye sterkere hos heteroseksuelle kvinner.

Rapporten styrker antakelsen om at det er en forskjell i det sentrale nervesystemet mellom homofile og hetrofile, meldes det.

McFadden begynte sin forskning etter at studier på tvillinger av ulike kjønn avdekket at den kvinnelige tvillingen hadde en klikke-respons i det indre øret - mer lik menn. Det satte McFadden på idéen å teste dette i forhold til seksuell orientering.

Funnene kan ikke brukes til å kartlegge om en person er homoseksuell.

- Det er som høyde. Menn er generelt høyere enn kvinner, men vi kan ikke bruke høyde for å fastsette kjønn, sier McFadden til MSNBC.

Resultatet er allikevel interessant fordi det kan bli et nyttig verktøy for å studere momenter som påvirker utviklingen av hjernen.

McFadden planlegger nå og forske videre på hørselfølsomheten til homofile og bifile kvinner.