Homo-spøkelse herjer Zanzibar

Ingen menn er trygge om natta - selv om det ikke er valgår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Zanzibar er frykten til å ta og føle på for tida. Det fryktede spøkelset Popo Bawa herjer igjen den tanzanianske øya. Ryktene om den sexgale ånden gjør at øyas menn ikke tør sove hjemme, melder BBC.

Popo Bawa skal ifølge legenden oppsøke sine mannlige ofre hjemme i deres egen seng hvor de ligger maktesløse mot skjendingen. Fordi dette visstnok bare hender i offerets hjem, har mange menn funnet alternative soveplasser under Bawa-toktene.

Det som forundrer lokalbefolkninga er at homo-spøkelset kommer nå som det ikke er valgår. Han herjet under valgene i 1995 og 2000, men har altså valgt å stikke innom øya i år også.

Ifølge ofrene lukter de at spøkelset har entret huset, og hans ankomst etterfølges av en røyksky. Ofrene forteller videre at de er i en drømmeliknende transe mens overgrepet pågår. Ifølge legenden må de fortelle hva som har skjedd, ellers kommer Popo Bawa på besøk igjen den påfølgende natta.

Komiteen for vitenskapelig etterforskning av paranormale påstander er slett ikke overbevist om at det er et homo-spøkelse som trenger seg på mennene i Zanzibar. De forklarer at Popo Bawa er en lokal versjon av det psykologiske fenomentet «Våken drøm».

Les forklaringen på Popo Bawa.

TROR PÅ ÅNDER: Innbyggerne på den afrikanske øya mener seg herjet av flere seksuelle ånder. Nylig skal et annet spøkelse ha angrepet barn i et halvt år.